suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulun kaupunki

Lääkinnällisen kuntoutuksen palvelut

  • Palvelu
  • Oulu
  • Julkinen palvelu

Voit saada lääkinnällistä kuntoutusta, jos lääkäri tai muu terveydenhuollon ammattihenkilö arvioi sinun hyötyvän siitä. Lääkinnällinen kuntoutus voi olla neuvontaa, tutkimuksia, työ- tai toimintakykyä parantavaa terapiaa/hoitoa, pienapuvälineitä ja kuntoutusohjausta.

Toimi näin

Ota yhteyttä oman alueen hyvinvointikeskukseen, hoitavaan lääkäriin tai muuhun ammattihenkilöstöön.

Kenelle ja millä ehdoin

Voit saada lääkinnällistä kuntoutusta, jos lääkäri tai muu terveydenhuollon ammattihenkilö arvioi sinun hyötyvän siitä.

Palvelu on maksullinen.

Katso maksut linkistä "Sosiaali- ja terveyspalveluiden asiakasmaksut"

Tausta ja lainsäädäntö

Terveyskeskukset ja sairaalat järjestävät lääkinnällistä kuntoutusta, joka on osa sairaanhoitoa. Lääkinnällinen kuntoutus voi olla neuvontaa, tutkimuksia, työ- tai toimintakykyä parantavaa hoitoa, apuvälineitä, sopeutumisvalmennusta tai kuntoutusohjausta. Lääkinnällistä kuntoutusta voidaan antaa esimerkiksi tuki- ja liikuntaelinsairauksista kärsiville, mielenterveysongelmaisille ja vammaisille. Kuntoutuksen tarkoitus on parantaa kuntoutettavan vointia, toimintakykyä ja suoriutumista työssä ja/tai muussa elämässä.

Kuntoutusta voivat saada terveyskeskusten, sairaaloiden ja työterveyshuollon potilaat, joiden lääkäri arvioi hyötyvän kuntoutuksesta.

Kuntoutusta järjestävät kuntien lisäksi muun muassa Kela, vakuutusyhtiöt, työterveyshuolto, järjestöt ja yksityiset palveluntuottajat. Kuntoutuspalveluista voidaan periä asiakasmaksuja. Kela voi korvata osan lääkärin määräämästä, yksityiseltä palveluntuottajalta ostetusta kuntoutuksesta. Vakuutusyhtiöt korvaavat omien asiakkaidensa lääkinnällisen kuntoutuksen kulut.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaOulun kaupunki
Palvelusta vastaaOulun kaupunki
Alue Oulu
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Oulun kaupunki
Päivitetty: 28.1.2021