suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Nokian kaupunki

Lääkinnällisen kuntoutuksen palvelut

  • Palvelu
  • Nokia
  • Julkinen palvelu

Voit saada lääkinnällisenä kuntoutuksena erilaisia toimintakykyäsi parantavia terapioita, kuten fysio-, toiminta- tai puheterapia tai neuropsykologista kuntoutusta.

Suosituksen kuntoutustyöryhmälle voi tehdä joko lääkäri tai muu terveydenhuollon tai sosiaalihuollon ammattihenkilö.

Päätöksen pitkäaikaissairaan tai vammaisen asiakkaan lääkinnällisestä kuntoutuksesta tekee joko lasten tai aikuisasiakkaiden kuntoutustyöryhmä.

Kuntoutustyöryhmä kokoontuu vähintään kerran kuukaudessa.

Lääkinnällisen kuntoutuksen terapioita toteutetaan joko omana toimintana Nokian terveyskeskuksessa tai ostopalveluna palvelusetelillä.

Lääkinnällistä kuntoutusta myöntävät myös muut tahot kuten kela tai vakuutusyhtiöt.

Toimi näin

Mikäli sinulle on tehty kuntoutussuunnitelma muualla kuin omassa kunnassa, voit toimittaa sen lasten osalta perhekeskuksen toimistotyöntekijälle (pois lukien lasten fysioterapia).

Aikuisten kuntoutussuunnitelman ja lasten fysioterapian kuntoutussuunnitelman voit toimittaa kuntoutuspalveluiden osastonhoitajalle.

Lasten lääkinnällinen kuntoutustyöryhmä/toimisto

Nokianvaltatie 25 F 1

37100 Nokia

Aikuisten lääkinnällinen kuntoutustyöryhmä / osastonhoitaja

Maununkatu 10 A

37100 Nokia

Kenelle ja millä ehdoin

Jos olet pitkäaikaissairas tai vammainen, jonka kuntoutustarve jatkuu pitkään, voit saada lääkinnällistä kuntoutusta.

Palvelu on maksullinen.

Apuvälinepalvelut ovat maksuttomia.

Lääkinnällisen kuntoutuksen terapioissa maksetaan omavastuuosuus.

Tausta ja lainsäädäntö

Terveyskeskukset ja sairaalat järjestävät lääkinnällistä kuntoutusta, joka on osa sairaanhoitoa. Lääkinnällinen kuntoutus voi olla neuvontaa, tutkimuksia, työ- tai toimintakykyä parantavaa hoitoa, apuvälineitä, sopeutumisvalmennusta tai kuntoutusohjausta. Lääkinnällistä kuntoutusta voidaan antaa esimerkiksi tuki- ja liikuntaelinsairauksista kärsiville, mielenterveysongelmaisille ja vammaisille. Kuntoutuksen tarkoitus on parantaa kuntoutettavan vointia, toimintakykyä ja suoriutumista työssä ja/tai muussa elämässä.

Kuntoutusta voivat saada terveyskeskusten, sairaaloiden ja työterveyshuollon potilaat, joiden lääkäri arvioi hyötyvän kuntoutuksesta.

Kuntoutusta järjestävät kuntien lisäksi muun muassa Kela, vakuutusyhtiöt, työterveyshuolto, järjestöt ja yksityiset palveluntuottajat. Kuntoutuspalveluista voidaan periä asiakasmaksuja. Kela voi korvata osan lääkärin määräämästä, yksityiseltä palveluntuottajalta ostetusta kuntoutuksesta. Vakuutusyhtiöt korvaavat omien asiakkaidensa lääkinnällisen kuntoutuksen kulut.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaNokian kaupunki, Nokian kaupunki
Palvelusta vastaaNokian kaupunki
Alue Nokia
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Nokian kaupunki
Päivitetty: 31.8.2021