suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Naantalin kaupunki

Lääkinnällisen kuntoutuksen palvelut

  • Palvelu
  • Naantali
  • Julkinen palvelu

Lääkinnällistä kuntoutusta saa esimerkiksi tuki- ja liikuntaelinsairauksien ja neurologisten sairauksien hoidossa. Palveluja ovat apuvälinepalvelut sekä fysio-, puhe- ja toimintaterapia. Saat näitä palveluja Naantalin terveyskeskuksesta.

Lääkinnällistä kuntoutusta toteutetaan yksilöllisesti joko yksilövastaanotolla tai ryhmässä. Kuntoutus edistää ja tukee kuntoutujan toimintakykyä, elämäntilanteen hallintaa ja itsenäistä suoriutumista päivittäisistä toiminnoista.

Kenelle ja millä ehdoin

Tarvitset lääkinnälliseen kuntoutukseen lääkärin tekemän lähetteen. Lääkärisi arvioi, oletko oikeutettu lääkinnälliseen kuntoutukseen.

Tausta ja lainsäädäntö

Terveyskeskukset ja sairaalat järjestävät lääkinnällistä kuntoutusta, joka on osa sairaanhoitoa. Lääkinnällinen kuntoutus voi olla neuvontaa, tutkimuksia, työ- tai toimintakykyä parantavaa hoitoa, apuvälineitä, sopeutumisvalmennusta tai kuntoutusohjausta. Lääkinnällistä kuntoutusta voidaan antaa esimerkiksi tuki- ja liikuntaelinsairauksista kärsiville, mielenterveysongelmaisille ja vammaisille. Kuntoutuksen tarkoitus on parantaa kuntoutettavan vointia, toimintakykyä ja suoriutumista työssä ja/tai muussa elämässä.

Kuntoutusta voivat saada terveyskeskusten, sairaaloiden ja työterveyshuollon potilaat, joiden lääkäri arvioi hyötyvän kuntoutuksesta.

Kuntoutusta järjestävät kuntien lisäksi muun muassa Kela, vakuutusyhtiöt, työterveyshuolto, järjestöt ja yksityiset palveluntuottajat. Kuntoutuspalveluista voidaan periä asiakasmaksuja. Kela voi korvata osan lääkärin määräämästä, yksityiseltä palveluntuottajalta ostetusta kuntoutuksesta. Vakuutusyhtiöt korvaavat omien asiakkaidensa lääkinnällisen kuntoutuksen kulut.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaNaantalin kaupunki
Palvelusta vastaaNaantalin kaupunki
Alue Naantali
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Naantalin kaupunki
Päivitetty: 24.3.2021