suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lempäälän kunta

Lääkinnällisen kuntoutuksen palvelut

  • Palvelu
  • Lempäälä
  • Julkinen palvelu

Lääkinnällisellä kuntoutuksella tarkoitetaan terapia- sekä apuvälinepalveluita, joilla edistetään ja tuetaan asiakkaan toimintakykyä. Lääkinnällisen kuntoutuspyynnön pohjana tulee olla lääkärin tekemä kuntoutussuunnitelma, joka sisältää mahdollisen apuvälinetarpeen.

Toimi näin

Lue lisää Lempäälän kunnan verkkosivuilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palveluita saadakseen tarvitaan erikoissairaanhoidon tai terveyskeskuslääkärin sekä kuntoutustyöryhmän arvioima kuntoutustarve.

Palvelu on maksullinen.

Fysioterapeutin apuvälinetarvearvio on ilmainen. Muut maksut ilmenevät sosiaali- ja terveyspalveluiden asiakasmaksuista.

Tausta ja lainsäädäntö

Terveyskeskukset ja sairaalat järjestävät lääkinnällistä kuntoutusta, joka on osa sairaanhoitoa. Lääkinnällinen kuntoutus voi olla neuvontaa, tutkimuksia, työ- tai toimintakykyä parantavaa hoitoa, apuvälineitä, sopeutumisvalmennusta tai kuntoutusohjausta. Lääkinnällistä kuntoutusta voidaan antaa esimerkiksi tuki- ja liikuntaelinsairauksista kärsiville, mielenterveysongelmaisille ja vammaisille. Kuntoutuksen tarkoitus on parantaa kuntoutettavan vointia, toimintakykyä ja suoriutumista työssä ja/tai muussa elämässä.

Kuntoutusta voivat saada terveyskeskusten, sairaaloiden ja työterveyshuollon potilaat, joiden lääkäri arvioi hyötyvän kuntoutuksesta.

Kuntoutusta järjestävät kuntien lisäksi muun muassa Kela, vakuutusyhtiöt, työterveyshuolto, järjestöt ja yksityiset palveluntuottajat. Kuntoutuspalveluista voidaan periä asiakasmaksuja. Kela voi korvata osan lääkärin määräämästä, yksityiseltä palveluntuottajalta ostetusta kuntoutuksesta. Vakuutusyhtiöt korvaavat omien asiakkaidensa lääkinnällisen kuntoutuksen kulut.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLempäälän kunta
Palvelusta vastaaLempäälän kunta
Alue Lempäälä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Lempäälän kunta
Päivitetty: 1.3.2022