suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kirkkonummen kunta

Lääkinnällinen kuntoutus

  • Palvelu
  • Kirkkonummi
  • Julkinen palvelu

Kuntoutuksella pyritään myös edistämään ja tukemaan kuntoutujan elämäntilanteensa hallintaa ja hänen itsenäistä suoriutumistaan päivittäisissä toiminnoissa.

Kunta huolehtii siitä, että lääkinnällisen kuntoutuksen palvelut järjestetään sisällöltään ja laajuudeltaan sellaisiksi kuin kuntoutujan tarve edellyttää. Palveluiden toteutukseen vaikuttavat kunnan toimintaan ohjaamat resurssit. Palvelut kuuluvat hoitotakuun piiriin.

Lääkinnällistä kuntoutusta toteutetaan Kirkkonummen perusturvan kuntoutuspalveluissa pääasiallisesti oman henkilökunnan tuottamina palveluina. Lääkinnällisen kuntoutuksen tarpeen ja joko terapeutin tai monialaisen kuntoutustyöryhmän arvion ja suosituksen mukaan sovitaan, missä ja miten kuntoutus toteutetaan. Terveyskeskuksen tiloissa toimii jokaviikkoinen monialainen kuntoutustyöryhmä, jossa omalääkäri, terapeutit ja kuntoutustyöryhmän jäsenet yhdessä asiakkaan ja hänen läheistensä kanssa laativat kuntoutussuunnitelman.

Lääkinnällisen kuntoutuksen ostopalvelukriteerit fysioterapialle, puheterapialle, toimintaterapialle, lymfaterapialle ja ratsastusterapialle on laadittu selventämään asiantuntijoille ja kuntoutujille, millä kriteereillä ostopalveluita myönnetään ja hankitaan. Kuntoutuspäätökset ovat hoitopäätöksiä, eikä niihin voi hakea valittamalla muutosta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKirkkonummen kunta
Palvelusta vastaaKirkkonummen kunta
Alue Kirkkonummi
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Kirkkonummen kunta
Päivitetty: 22.10.2021