suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Heinolan kaupunki

Lääkinnällinen kuntoutus

  • Palvelu
  • Heinola
  • Julkinen palvelu

Lääkäri suosittelee lääkinnällistä kuntoutusta sairauden tai vamman perusteella. Mikäli tilanteesi vaatii vaativampaa lääkinnällistä kuntoutusta, voit saada palvelusetelin tällaiseen kuntoutukseen (esimerkiksi allasterapia tai lymfaterapia).

Lisätietoja palvelusetelistä ja palveluntuottajista saat fysioterapeutilta.

Toimi näin

Soita yhteyshenkilöllesi. Jos sinulla ei vielä ole nimettyä yhteyshenkilöä, soita fysioterapeutille.

Kuulovammaisella on mahdollisuus tehdä tekstiviestiasiointisopimus. Lisätietoja saat asiakaspalvelupisteestä.

Mikäli sinut pyydetään saapumaan vastaanotolle, sisäänkäynti pääovesta (F-ovi).

Kenelle ja millä ehdoin

Palveluja saadaksesi sinun tulee olla joko heinolalainen tai olet valinnut hoitopaikaksesi Heinolan terveyskeskuksen.

Tausta ja lainsäädäntö

Terveyskeskukset ja sairaalat järjestävät lääkinnällistä kuntoutusta. Lääkinnälliseen kuntoutukseen kuuluvat kuntoutusneuvonta ja -ohjaus, toiminta- ja työkyvyn arviointi, kuntoutustarpeen arviointi, kuntoutustutkimus, työ- tai toimintakykyä parantava hoito, apuvälineet, sopeutumisvalmennus sekä kuntoutusjaksot laitos- tai avohoidossa. Lääkinnällistä kuntoutusta voidaan antaa esimerkiksi tuki- ja liikuntaelinsairauksista kärsiville, mielenterveysongelmaisille ja vammaisille. Kuntoutuksen tarkoitus on parantaa kuntoutettavan vointia, toimintakykyä ja suoriutumista työssä ja/tai muussa elämässä.

Kuntoutusta voivat saada terveyskeskusten, sairaaloiden ja työterveyshuollon potilaat, joiden lääkäri arvioi hyötyvän kuntoutuksesta.

Kuntoutusta järjestävät hyvinvointialueiden lisäksi muun muassa Kela, vakuutusyhtiöt, työterveyshuolto, järjestöt ja yksityiset palveluntuottajat. Kuntoutuspalveluista voidaan periä asiakasmaksuja. Kela voi korvata osan lääkärin määräämästä, yksityiseltä palveluntuottajalta ostetusta kuntoutuksesta. Vakuutusyhtiöt korvaavat omien asiakkaidensa lääkinnällisen kuntoutuksen kulut.

Palvelun toteuttaa

Heinolan kaupunki

Palvelusta vastaa

Heinolan kaupunki
Tekstistä vastaa: Heinolan kaupunki
Päivitetty: 8.12.2021