suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ylitornion kunta

Lääkäripäivystys

  • Palvelu
  • Ylitornio
  • Julkinen palvelu

Päivystyksessä annetaan äkillisen sairastumisen, vamman tai kroonisen sairauden vaikeutumisen edellyttämää välitöntä arviota ja hoitoa.

Toimi näin

Ylitornion terveyskeskuksen päivystyksen ajanvaraus ma-pe klo 8-10 ja klo 13–14. Puhelinneuvontaa ja arvion vastaanotolle hakeutumisen tarpeesta saat päivystyksen numerosta.

Virka-ajan ulkopuolella lääkäripäivystys on Länsi-Pohjan keskussairaalan Akuuttiklinikalla. Puhelinneuvonta ja arvio vastaanotolle hakeutumisen tarpeesta puh. 040 149 1340. Osoite: Kauppakatu 25 94100 Kemi

(https://www.lpshp.fi/fi/potilaille-ja-laheisille/paivystys.html)

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Päivystyksessä annetaan potilaalle kiireellistä hoitoa. Hoidon tarve voi aiheutua äkillisestä sairastumisesta tai vammautumisesta, pitkäaikaissairauden vaikeutumisesta tai toimintakyvyn heikkenemisestä. Päivystyksessä hoidetaan kaikkia kiireellisen avun tarvitsijoita näiden asuinpaikasta riippumatta.

Hoitaja tai lääkäri tekee potilaalle hoidontarpeen arvioinnin, jossa määritellään hoidon kiireellisyys ja tarve. Jos hoidon tarve ei ole kiireinen, potilaan tulee hakeutua terveyskeskukseen virka-aikana.

Päivystyspalveluita on saatavilla kaikkina vuorokaudenaikoina. Ympärivuorokautinen päivystys järjestetään suurten terveyskeskusten ja sairaaloiden yhteydessä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaYlitornion kunta
Palvelusta vastaaYlitornion kunta
Alue Ylitornio
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Ylitornion kunta
Päivitetty: 20.3.2020