suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio: Ylitornion kunta

Lääkäripäivystys

  • Palvelu
  • Ylitornio
  • Julkinen palvelu
Alue: Ylitornio
Palvelun kielet: suomi, ruotsi

Päivystyksessä annetaan äkillisen sairastumisen, vamman tai kroonisen sairauden vaikeutumisen edellyttämää välitöntä arviota ja hoitoa.


Toimi näin

Ylitornion terveyskeskuksen päivystyksen ajanvaraus ma-pe klo 8-10 ja klo 13–14. Puhelinneuvontaa ja arvion vastaanotolle hakeutumisen tarpeesta saat päivystyksen numerosta.

Virka-ajan ulkopuolella lääkäripäivystys on Länsi-Pohjan keskussairaalan Akuuttiklinikalla. Puhelinneuvonta ja arvio vastaanotolle hakeutumisen tarpeesta puh. 040 149 1340.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.


Tausta ja lainsäädäntö

Päivystyksessä annetaan potilaalle kiireellistä hoitoa. Hoidon tarve voi aiheutua äkillisestä sairastumisesta tai vammautumisesta, pitkäaikaissairauden vaikeutumisesta tai toimintakyvyn heikkenemisestä. Päivystyksessä hoidetaan kaikkia kiireellisen avun tarvitsijoita näiden asuinpaikasta riippumatta.

Jos hoidon tarve ei ole kiireinen, potilaan tulee hakeutua terveyskeskukseen virka-aikana.

Päivystyspalveluita on saatavilla kaikkina vuorokaudenaikoina ja päivystyspisteet sijaitsevat kohtuullisen etäisyyden päässä avun tarvitsijoista. Ympärivuorokautinen perusterveydenhuollon päivystys on järjestettävä yhteispäivystyksenä erikoissairaanhoidon kanssa.


Palvelun toteuttaa: 
Ylitornion kunta