suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tuusniemi

Lääkäripäivystys

  • Palvelu
  • Tuusniemi
  • Julkinen palvelu

Lääkäripäivystyksen palveluita tarjotaan arkisin Tuusniemen terveyskeskuksessa kiireellisten tapausten hoitoon. Hoidontarve voi aiheutua esimerkiksi äkillisestä sairastumisesta tai toimintakyvyn heikkenemisestä. Henkeä uhkaavissa tilanteissa soita suoraan numeroon 112. Virka-ajan ulkopuolinen päivystys hoidetaan joko Kuopiossa tai Juankoskella.

Toimi näin

Kiireettömissä tapauksissa ota yhteyttä puhelimitse päivystyksen ajanvaraukseen. Kiireellisissä tapauksissa voi saapua suoraan päivystyksene ilman ajanvarausta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Päivystyksessä annetaan potilaalle kiireellistä hoitoa. Hoidon tarve voi aiheutua äkillisestä sairastumisesta tai vammautumisesta, pitkäaikaissairauden vaikeutumisesta tai toimintakyvyn heikkenemisestä. Päivystyksessä hoidetaan kaikkia kiireellisen avun tarvitsijoita näiden asuinpaikasta riippumatta.

Hoitaja tai lääkäri tekee potilaalle hoidontarpeen arvioinnin, jossa määritellään hoidon kiireellisyys ja tarve. Jos hoidon tarve ei ole kiireinen, potilaan tulee hakeutua terveyskeskukseen virka-aikana.

Päivystyspalveluita on saatavilla kaikkina vuorokaudenaikoina. Ympärivuorokautinen päivystys järjestetään suurten terveyskeskusten ja sairaaloiden yhteydessä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKuopion kaupunki
Palvelusta vastaaTuusniemi
Alue Tuusniemi
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Tuusniemi
Päivitetty: 1.12.2021