suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio SoTe ky/Perusturvaliikelaitos Saarikka

Lääkäripäivystys

  • Palvelu
  • 5 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Yleislääkärin vastaanottokäynti välitöntä ensiapua tarvitsevalle asiakkaalle kuten esim. elvytettävät, sydäninfarktit, tapaturmat, kolaripotilaat, akuutit mahapotilaat, epilepsiapotilaat, allergiset reaktiot, sokeritasapainohäiriöt, aivoverenvuodot, synnyttäjät, mielenterveyspotilaat jne. Hoito toteutetaan eri ammattiryhmien yhteistyönä.

Vastaanottokäynti ja hoito suoritetaan samana päivänä. Palvelu tarjotaan arkisin Karstulan terveysasemalla arkisin klo 8-15, Saarijärven terveysasemalla klo 8-18 sekä viikonloppuisin klo 8-15 Saarijärven terveysasemalla.

Tausta ja lainsäädäntö

Päivystyksessä annetaan potilaalle kiireellistä hoitoa. Hoidon tarve voi aiheutua äkillisestä sairastumisesta tai vammautumisesta, pitkäaikaissairauden vaikeutumisesta tai toimintakyvyn heikkenemisestä. Päivystyksessä hoidetaan kaikkia kiireellisen avun tarvitsijoita näiden asuinpaikasta riippumatta.

Hoitaja tai lääkäri tekee potilaalle hoidontarpeen arvioinnin, jossa määritellään hoidon kiireellisyys ja tarve. Jos hoidon tarve ei ole kiireinen, potilaan tulee hakeutua terveyskeskukseen virka-aikana.

Päivystyspalveluita on saatavilla kaikkina vuorokaudenaikoina. Ympärivuorokautinen päivystys järjestetään suurten terveyskeskusten ja sairaaloiden yhteydessä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSoTe kuntayhtymä
Palvelusta vastaaSoTe kuntayhtymä
Alue Kannonkoski, Karstula, Kivijärvi, Kyyjärvi, Saarijärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: SoTe ky/Perusturvaliikelaitos Saarikka
Päivitetty: 14.6.2021