suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Salon kaupunki

Lääkäripäivystys

  • Palvelu
  • Salo
  • Julkinen palvelu

Päivystys on tarkoitettu kiireellisen avun tarpeeseen. Potilaat hoidetaan päivystyksessä terveydenhuollon ammattilaisen tekemän kiireellisyysarvioinnin mukaan ja arvio perustuu valtakunnallisiin, lääketieteellisesti perusteltuihin kriteereihin.

Toimi näin

Arkipäivisin (ma-to 8-16, pe 8-15) kiireellistä hoitoa vaativat potilaan hoidetaan ensisijaisesti alueellisella terveysasemalla ja virka-ajan ulkopuolella yhteispäivystyspisteessä Tyks Salon sairaalan ensiapupoliklinikalla. Terveyskeskuksen yöpäivystys päättyy klo 22.

Ambulanssilla kuljetusta tarvitsevat, äkillisesti sairastuneet hoidetaan Tyks Salon sairaalan ensiapupoliklinikan päivystyspisteessä ympärivuorokautisesti.

Kenelle ja millä ehdoin

Ensiarvio hoidon tarpeen kiireellisyydestä tehdään puhelimessa. Ambulanssilla kuljetusta tarvitsevat, äkillisesti sairastuneet hoidetaan Salon sairaalan ensiapupoliklinikan päivystyspisteessä ympärivuorokautisesti.

Palvelu on maksullinen.

Palvelusta peritään hinnaston mukainen asiakasmaksu.

Tausta ja lainsäädäntö

Päivystyksessä annetaan potilaalle kiireellistä hoitoa. Hoidon tarve voi aiheutua äkillisestä sairastumisesta tai vammautumisesta, pitkäaikaissairauden vaikeutumisesta tai toimintakyvyn heikkenemisestä. Päivystyksessä hoidetaan kaikkia kiireellisen avun tarvitsijoita näiden asuinpaikasta riippumatta.

Hoitaja tai lääkäri tekee potilaalle hoidontarpeen arvioinnin, jossa määritellään hoidon kiireellisyys ja tarve. Jos hoidon tarve ei ole kiireinen, potilaan tulee hakeutua terveyskeskukseen virka-aikana.

Päivystyspalveluita on saatavilla kaikkina vuorokaudenaikoina. Ympärivuorokautinen päivystys järjestetään suurten terveyskeskusten ja sairaaloiden yhteydessä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSalon kaupunki
Palvelusta vastaaSalon kaupunki
Alue Salo
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Salon kaupunki
Päivitetty: 20.3.2020