suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rauman kaupunki

Lääkäripäivystys

  • Palvelu
  • Rauma
  • Julkinen palvelu

Kiirevastaanoton päivystys on tarkoitettu äkillisesti ja vakavasti sairastuneille ja kiireellistä ensiapua tarvitseville sekä potilaille, joiden yleiskunto on äkillisesti ja merkittävästi heikentynyt.

Kiirevastaanotto toimii Raumalla joka päivä klo 7.30 – 22.00 välisenä aikana.

Yöllä klo 22.00 – 7.30 Satasairaalan päivystys vastaa kiireellisestä hoidosta, jonne yhteydenotot etukäteen tehdään puhelimitse numeroon 116 117.

Hätätilanteessa tulee aina soittaa yleiseen hätänumeroon 112.

Toimi näin

Suosittelemme soittamaan ennen vastaanotolle saapumista kiirevastaanoton puhelinnumeroon. Hoitaja tekee puhelimessa hoidon tarpeen arvion ja tekee kiireellisyysarvion, jonka perusteella annetaan "noin aika" vastaanotolle.

Kiirevastaanotolle ilmoittaudutaan vuoronumerolla. Hoitaja haastattelee potilaan, arvioi hoidon tarpeen ja tekee kiireellisyysarvion. Vamman tai sairauden hoidon kiireellisyys arvioidaan lääketieteellisin perustein. Kiireellisyysarviota voidaan muuttaa potilaan voinnin muuttuessa. Kiireellisyysluokitus takaa sen, että vakavasti sairaat pääsevät lääkärille nopeammin. Näin ollen ilmoittautumisjärjestys ei ole hoitojärjestys.

Kiireellisyysarviossa noudatamme seuraavia tavoite aikoja:

A Potilaan hoito aloitetaan välittömästi.

B Potilaan hoito aloitetaan 10 minuutin kuluessa.

C Potilaan hoito aloitetaan tunnin kuluessa.

D Potilaan hoito aloitetaan kahden tunnin kuluessa.

E Ei päivystyskäyntiä vaativa sairaus, ABCD-ryhmien potilaat hoidetaan ennen E-ryhmän potilaita.

Odotusaikaan vaikuttavat kiireellisten potilaiden määrä ja hoidon tarve sekä röntgen- ja laboratoriotutkimusten valmistuminen. Ruuhkautumisesta johtuen odotusaika saattaa venyä useisiin tunteihin.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Vuosimaksu tulee olla voimassa kaikista lääkärin palveluista, tämä koskee myös reseptien uusintaa ja soittoaikoja. Käydessä lääkärin vastaanotolla on myös mahdollista valita käyntimaksu, joka kattaa yhden käynnin. Käyntimaksua ei voi valita reseptien uusintaan tai soittoaikoihin.

Päivystysaikana eli viikonloppuisin, arkipyhinä ja klo 20.00 jälkeen illalla peritään käynnistä lääkärillä päivystysmaksu, vaikka vuosimaksu olisi voimassa.

Tausta ja lainsäädäntö

Päivystyksessä annetaan potilaalle kiireellistä hoitoa. Hoidon tarve voi aiheutua äkillisestä sairastumisesta tai vammautumisesta, pitkäaikaissairauden vaikeutumisesta tai toimintakyvyn heikkenemisestä. Päivystyksessä hoidetaan kaikkia kiireellisen avun tarvitsijoita näiden asuinpaikasta riippumatta.

Hoitaja tai lääkäri tekee potilaalle hoidontarpeen arvioinnin, jossa määritellään hoidon kiireellisyys ja tarve. Jos hoidon tarve ei ole kiireinen, potilaan tulee hakeutua terveyskeskukseen virka-aikana.

Päivystyspalveluita on saatavilla kaikkina vuorokaudenaikoina. Ympärivuorokautinen päivystys järjestetään suurten terveyskeskusten ja sairaaloiden yhteydessä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRauman kaupunki
Palvelusta vastaaRauman kaupunki
Alue Rauma
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Rauman kaupunki
Päivitetty: 22.6.2021