suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymä

Lääkäripäivystys

  • Palvelu
  • 5 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kiireellistä hoitoa vaativat potilaat hoidetaan ilman ajanvarausta. Päivystysvastaanotto on tarkoitettu äkillisesti sairastuneita (rintakipu, hengenahdistus, vatsakipu, halvaus- ja muu keskushermosto-oire, allerginen reaktio, verenvuoto yms.) ja tapaturmapotilaita varten. Kiireellistä apua annetaan kaikille kotikunnasta riippumatta.

Sairaanhoitaja arvioi hoitosi kiireellisyyden.

Toimi näin

Peruspalvelukeskus Tapalassa on käytössä takaisinsoittojärjestelmässä. Mikäli emme vastaa puheluusi, soitamme sinulle takaisin.

Honkajoen, Jämijärven, Karvian, Pomarkun ja Siikaisten asukkaiden toivotaan soittavan ensin omaan peruspalvelukeskukseen ja tiedustelevan sieltä päivystysaikaa.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Päivystyksessä annetaan potilaalle kiireellistä hoitoa. Hoidon tarve voi aiheutua äkillisestä sairastumisesta tai vammautumisesta, pitkäaikaissairauden vaikeutumisesta tai toimintakyvyn heikkenemisestä. Päivystyksessä hoidetaan kaikkia kiireellisen avun tarvitsijoita näiden asuinpaikasta riippumatta.

Hoitaja tai lääkäri tekee potilaalle hoidontarpeen arvioinnin, jossa määritellään hoidon kiireellisyys ja tarve. Jos hoidon tarve ei ole kiireinen, potilaan tulee hakeutua terveyskeskukseen virka-aikana.

Päivystyspalveluita on saatavilla kaikkina vuorokaudenaikoina. Ympärivuorokautinen päivystys järjestetään suurten terveyskeskusten ja sairaaloiden yhteydessä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymä, Satakunnan sairaanhoitopiiri
Palvelusta vastaaPohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymä
Alue Jämijärvi, Kankaanpää, Karvia, Pomarkku, Siikainen
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymä
Päivitetty: 10.3.2021