suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Lääkäripäivystys

  • Palvelu
  • 13 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Terveysasemamme ja yhteispäivystys auttavat sinua, kun sairastut äkillisesti tai sinulle sattuu tapaturma.

Hoidamme päivystyksessä potilaita, joiden hoitoa ei voi siirtää myöhemmäksi ilman, että oireet pahenevat tai vamma vaikeutuu. Hoidamme potilaita lääketieteellisen kiireellisyyden mukaisessa järjestyksessä. Jonotusaika hoitoon riippuu potilaiden määrästä, hoidon kiireellisyydestä sekä vaativu ...

Toimi näin

Ennen kuin lähdet päivystykseen soita terveysaseman palvelunumeroon tai Päivystysapu 116 117 -palveluun. Puhelimeen vastaa sairaanhoitaja, joka arvioi vammasi tai oireesi päivystyshoidon tarpeen. Hoitaja antaa tarvitsemasi hoito- ja toimintaohjeet.

Hätätilanteessa soita 112.

Tausta ja lainsäädäntö

Päivystyksessä annetaan potilaalle kiireellistä hoitoa. Hoidon tarve voi aiheutua äkillisestä sairastumisesta tai vammautumisesta, pitkäaikaissairauden vaikeutumisesta tai toimintakyvyn heikkenemisestä. Päivystyksessä hoidetaan kaikkia kiireellisen avun tarvitsijoita näiden asuinpaikasta riippumatta.

Hoitaja tai lääkäri tekee potilaalle hoidontarpeen arvioinnin, jossa määritellään hoidon kiireellisyys ja tarve. Jos hoidon tarve ei ole kiireinen, potilaan tulee hakeutua terveyskeskukseen virka-aikana.

Päivystyspalveluita on saatavilla kaikkina vuorokaudenaikoina. Ympärivuorokautinen päivystys järjestetään suurten sosiaali- ja terveyskeskusten ja sairaaloiden yhteydessä.

Palvelun toteuttaa

Pohjois-Karjalan hyvinvointialue – Siun sote

Palvelusta vastaa

Pohjois-Karjalan hyvinvointialue – Siun sote
Tekstistä vastaa: Pohjois-Karjalan hyvinvointialue – Siun sote
Päivitetty: 17.1.2024