suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Parkanon kaupunki

Lääkäripäivystys

  • Palvelu
  • Parkano
  • Julkinen palvelu

Ympärivuorokautinen lääkärinvastaanotto kiireellistä hoitoa tarvitseville toimii Parkanossa 24h. Vastaanotto on tarkoitettu välitöntä hoitoa vaativien sairauksien ja tapaturmien hoitoon. Potilaat hoidetaan kiireellisyysjärjestyksessä ja vastaanotolle annetut ajat ovat aina viitteellisiä, joten valmistauduthan mahdolliseen odottamiseen, koska välitöntä tutkimusta ja hoitoa tarvitsevat potilaat ovat ...

Toimi näin

Tausta ja lainsäädäntö

Päivystyksessä annetaan potilaalle kiireellistä hoitoa. Hoidon tarve voi aiheutua äkillisestä sairastumisesta tai vammautumisesta, pitkäaikaissairauden vaikeutumisesta tai toimintakyvyn heikkenemisestä. Päivystyksessä hoidetaan kaikkia kiireellisen avun tarvitsijoita näiden asuinpaikasta riippumatta.

Hoitaja tai lääkäri tekee potilaalle hoidontarpeen arvioinnin, jossa määritellään hoidon kiireellisyys ja tarve. Jos hoidon tarve ei ole kiireinen, potilaan tulee hakeutua terveyskeskukseen virka-aikana.

Päivystyspalveluita on saatavilla kaikkina vuorokaudenaikoina. Ympärivuorokautinen päivystys järjestetään suurten sosiaali- ja terveyskeskusten ja sairaaloiden yhteydessä.

Palvelusta vastaa

Parkanon kaupunki
Tekstistä vastaa: Parkanon kaupunki
Päivitetty: 24.10.2022