suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulun kaupunki

Lääkäripäivystys

  • Palvelu
  • Oulu
  • Julkinen palvelu

Saat apua lääkäripäivystyksestä, jos sairastut äkillisesti, vammaudut, pitkäaikaissairautesi vaikeutuu tai toimintakykysi heikkenee.

Päivystyksessä hoidamme kaikkia kiireellisen avun tarvitsijoita kotikunnastasi riippumatta.

Toimi näin

Voit mennä suoraan omalle terveysasemalle virka-aikana maanantaista torstaihin klo 8–16 ja perjantaisin klo 8–15. Vastaanotolla palvelemme sinua saapumisjärjestyksessä. Voit varata ajan myös Oulun Omahoidosta.

Virka-ajan ulkopuolella sinua auttaa Oulun seudun kuntien yhteispäivystys. Soita ennen lähtöä sairaanhoitajalle, joka antaa sinulle puhelimessa ohjeita ja arvion vastaanotolle hakeutumisen tarpeesta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Katso asiakasmaksut soisiaal- ja terveyspalvelujen asiakasmaksuista.

Tausta ja lainsäädäntö

Päivystyksessä annetaan potilaalle kiireellistä hoitoa. Hoidon tarve voi aiheutua äkillisestä sairastumisesta tai vammautumisesta, pitkäaikaissairauden vaikeutumisesta tai toimintakyvyn heikkenemisestä. Päivystyksessä hoidetaan kaikkia kiireellisen avun tarvitsijoita näiden asuinpaikasta riippumatta.

Hoitaja tai lääkäri tekee potilaalle hoidontarpeen arvioinnin, jossa määritellään hoidon kiireellisyys ja tarve. Jos hoidon tarve ei ole kiireinen, potilaan tulee hakeutua terveyskeskukseen virka-aikana.

Päivystyspalveluita on saatavilla kaikkina vuorokaudenaikoina. Ympärivuorokautinen päivystys järjestetään suurten terveyskeskusten ja sairaaloiden yhteydessä.

Perustiedot

Palvelusta vastaaPohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri, Oulun kaupunki
Palvelun toteuttaaOulun kaupunki
Alue Oulu
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Oulun kaupunki
Päivitetty: 2.12.2019