suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Naantalin kaupunki

Lääkäripäivystys

  • Palvelu
  • Naantali
  • Julkinen palvelu

Naantalin terveyskeskuksen päivystys palvelee ensiapua ja muuta kiireellistä hoitoa tarvitsevia arkisin ja lauantaisin. Päivystys hoitaa kaikkia kiireellisen avun tarvitsijoita heidän kotikunnastaan riippumatta.

Muina aikoina päivystyksestä vastaa Turun alueen yhteispäivystys Tyksin T2-sairaalassa Turussa.

Lääkäripäivystys tarkoittaa hoidon kannalta kiireellisiä lääketieteellisiä tutkimuksia ja toimenpiteitä, joita ei voi siirtää ilman hengenvaaraa tai merkittävää terveydellistä haittaa.

Päivystyksessä ei uusita reseptejä.

Toimi näin

Jos olet ensiavun tai muun kiireellisen hoidon tarpeessa, voit mennä suoraan Naantalin terveyskeskuksen päivystykseen ilman ajanvarausta tai muuta yhteydenottoa päivystykseen. Päivystys palvelee ensiapua ja muuta kiireellistä hoitoa tarvitsevia arkisin klo 8 - 20 ja lauantaisin klo 9 - 14.

Kenelle ja millä ehdoin

Terveyskeskuksen ensiapu ja päivystys on tarkoitettu kaikille kiireellistä hoitoa tarvitseville riippumatta siitä, mikä heidän kotikuntansa on.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Päivystyksessä annetaan potilaalle kiireellistä hoitoa. Hoidon tarve voi aiheutua äkillisestä sairastumisesta tai vammautumisesta, pitkäaikaissairauden vaikeutumisesta tai toimintakyvyn heikkenemisestä. Päivystyksessä hoidetaan kaikkia kiireellisen avun tarvitsijoita näiden asuinpaikasta riippumatta.

Hoitaja tai lääkäri tekee potilaalle hoidontarpeen arvioinnin, jossa määritellään hoidon kiireellisyys ja tarve. Jos hoidon tarve ei ole kiireinen, potilaan tulee hakeutua terveyskeskukseen virka-aikana.

Päivystyspalveluita on saatavilla kaikkina vuorokaudenaikoina. Ympärivuorokautinen päivystys järjestetään suurten terveyskeskusten ja sairaaloiden yhteydessä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaNaantalin kaupunki
Palvelusta vastaaNaantalin kaupunki
Alue Naantali
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Naantalin kaupunki
Päivitetty: 20.3.2020