suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kittilän kunta

Lääkäripäivystys

  • Palvelu
  • Kittilä
  • Julkinen palvelu

Päivystyshoito tarkoittaa äkillisen sairastumisen, vamman tai kroonisen sairauden vaikeutumisen edellyttämää välitöntä arviota ja hoitoa.

Hätätilanteissa soitetaan valtakunnalliseen hätänumeroon 112. Tällaisia hätätilanteita ovat esimerkiksi voimakas rintakipu, hengenahdistus, vakava vamma, rytmihäiriö, tajunnan tason muutos tai vastaava tila.

Mikäli mahdollista, Kela-kortti on hyvä olla mukana niin hätätilanteessa kuin päivystykseenkin mentäessä.

Toimi näin

Soittakaa Kittilän terveyskeskuksen päivystyksen puhelinajanvaraukseen. Palvelunumero ei ole koskaan varattuna eli yksi puhelu riittää. Teille soitetaan takaisin mahdollisimman pian ja siinä järjestyksessä, milloin olette ottaneet yhteyttä.

Arki- ja viikonloppuiltoina klo 16 - 21 ja arkipyhinä klo 8-21 Kittilä toimii varallaolorenkaassa vuoropäivin Kolarin ja Muonio-Enontekiön kanssa. Yöpäivystys toimii Lapin keskussairaalassa klo 21 - 08. Päivystystapauksissa ottakaa aina ensin yhteys Kittilän terveyskeskukseen.

Sairaanhoitaja tekee hoidon tarpeen arvioinnin, jonka perusteella jatkohoito määräytyy.

Hätätilanteissa soittakaa valtakunnalliseen hätänumeroon 112. Tällaisia hätätilanteita ovat esimerkiksi voimakas rintakipu, hengenahdistus, vakava vamma, rytmihäiriö, tajunnan tason muutos tai vastaava tila.

Kenelle ja millä ehdoin

Jos hoidon tarve ei ole kiireellinen, hakeutukaa terveyskeskukseen virka-aikana.

Palvelu on maksullinen.

Päivystysmaksu 26,10 euroa peritään käynneiltä arkisin klo 20.00-8.00 välillä ja käynneiltä lauantaisin, sunnuntaisin sekä pyhäpäivinä. Päivystysmaksu peritään, vaikka olisi maksanut terveyskeskuksen vuosimaksun. Maksu peritään vain yli 18-vuotiailta.

Tausta ja lainsäädäntö

Päivystyksessä annetaan potilaalle kiireellistä hoitoa. Hoidon tarve voi aiheutua äkillisestä sairastumisesta tai vammautumisesta, pitkäaikaissairauden vaikeutumisesta tai toimintakyvyn heikkenemisestä. Päivystyksessä hoidetaan kaikkia kiireellisen avun tarvitsijoita näiden asuinpaikasta riippumatta.

Hoitaja tai lääkäri tekee potilaalle hoidontarpeen arvioinnin, jossa määritellään hoidon kiireellisyys ja tarve. Jos hoidon tarve ei ole kiireinen, potilaan tulee hakeutua terveyskeskukseen virka-aikana.

Päivystyspalveluita on saatavilla kaikkina vuorokaudenaikoina. Ympärivuorokautinen päivystys järjestetään suurten terveyskeskusten ja sairaaloiden yhteydessä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKittilän kunta
Palvelusta vastaaKittilän kunta
Alue Kittilä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kittilän kunta
Päivitetty: 20.3.2020