suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hämeenkyrön kunta

Lääkäripäivystys

  • Palvelu
  • Hämeenkyrö
  • Julkinen palvelu

Päivystyksessä hoidetaan kiireellistä ja välitöntä hoitoa vaativia potilaita. Päivystyksellisen hoidontarpeen arvioinnin suorittaa aina terveydenhuollon ammattilainen. Lääkäripäivystykseen ei ole ajanvarausta, vaan potilaat hoidetaan kiireellisyyden ja ilmoittautumisjärjestyksen mukaan. Lääkäreiden lisäksi myös hoitohenkilökunta osallistuu potilaan tutkimiseen ja hoitoon. Hätätilanteessa tulee aina ottaa yhteyttä hätäkeskukseen p. 112.

Iltapäivystys on klo 20:een asti jokaisena vuoden päivänä vuoroviikoin Ikaalisten kanssa. Hämeenkyrössä iltapäivystys on parillisilla viikoilla ja Ikaalisissa parittomilla viikoilla. Juhlapyhien poikkeavista lääkäripäivystyksistä ja kellonajoista löytyy tietoa kunnan nettisivuilta sekä paikallissanomasta.

Yöpäivystys on aina Tays Acutassa klo 20.00 -08.00

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Maksuton alle 18 vuotilailta

Tausta ja lainsäädäntö

Päivystyksessä annetaan potilaalle kiireellistä hoitoa. Hoidon tarve voi aiheutua äkillisestä sairastumisesta tai vammautumisesta, pitkäaikaissairauden vaikeutumisesta tai toimintakyvyn heikkenemisestä. Päivystyksessä hoidetaan kaikkia kiireellisen avun tarvitsijoita näiden asuinpaikasta riippumatta.

Hoitaja tai lääkäri tekee potilaalle hoidontarpeen arvioinnin, jossa määritellään hoidon kiireellisyys ja tarve. Jos hoidon tarve ei ole kiireinen, potilaan tulee hakeutua terveyskeskukseen virka-aikana.

Päivystyspalveluita on saatavilla kaikkina vuorokaudenaikoina. Ympärivuorokautinen päivystys järjestetään suurten terveyskeskusten ja sairaaloiden yhteydessä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHämeenkyrön kunta
Palvelusta vastaaHämeenkyrön kunta
Alue Hämeenkyrö
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hämeenkyrön kunta
Päivitetty: 20.3.2020