suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä

Lääkäripäivystys

  • Palvelu
  • 5 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kiireellistä hoitoa tarvitsevat potilaat hoidetaan arkipäivisin omalääkärin vastaanotolla Forssan, Humppilan, Jokioisten, Tammelan tai Ypäjän terveysasemalla. Päivystys toimii ajanvarauksella. Ajanvaraus tehdään soitttamalla arkisin klo 8.00 - 15.30 terveysasemien suoriin numeroihin tai 03 41911. Ottaessasi yhteyttä terveysasemalle, tehdään aina hoidon tarpeen arviointi. Se on lakisääteistä toimintaa, jossa arvioidaan missä ja milloin sinua voitaisiin parhaiten auttaa.

Virka-ajan ulkopuolella perusterveveydenhuollon lääkäripäivystys tapahtuu Forssan sairaalan poliklinikalla (Urheilukentänkatu 9, Forssa). Ajanvaraus arkisin klo 15.30-22, lauantaisin klo 9-21 ja sunnuntaisin klo 9-22 puhelinumerosta 03 4191 3000. Kuuntele puhelimessa oleva tiedote, tee tarvittavat valinnat ja odota hoitajan takaisinsoittoa.

Kiireellistä sairaanhoitoa tarvitsevat potilaat hoidetaan kaikkina vuorokauden aikoina Forssan sairaalan ensiapupoliklinikalla (Urheilukentänkatu 9, Forssa) puh. 03 4191 3000.

Kiireellistä erikoissairaanhoitoa tarvitsevat mm.

  • monivammapotilaat,
  • luunmurtumat,
  • isommat haavat,
  • rintakipupotilaaat,
  • rytmihäiriöt,
  • halvausoireiset ym. tarkkailua vaativat potilaat ja
  • vatsakipupotilaat.

Yöaikainen päivystys on Forssan sairaalan ensiapupoliklinikalla arkisin klo 22-8, viikonloppuisin kello 21-9. Se on tarkoitettu kaikille kiireellistä hoitoa tarvitseville potilaille.

Toimi näin

Jos sairastut äkillisesti voit varata ajan omalta terveysasemaltasi arkisin klo 8-15.30 soittamalla puh. 03 41911.

Iltaisin (klo 15.30-22) ja viikonloppuisin (klo 9-21) ota yhteyttä Forssan sairaalan poliklinikalle puh. 03 4191 3000.

Yöaikana (arkisin klo 22-8 ja viikonloppuisin klo 21-9) ota yhteyttä Forssan sairaalan ensiapupoliklinikalle puh. 03 4191 3000. Hätätilanteessa soita aina numeroon 112!

Forssan sairaalan päivystykseen tullaan toistaiseksi (22.10.2020 alkaen) kaikkina vuorokauden aikoina Pääoven kautta ilmoittautumalla neuvonnassa, paitsi hengitystieinfektiopotilaat, jotka tulevat aina Ensiavun ovesta ovikelloa soittamalla.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Päivystyksessä annetaan potilaalle kiireellistä hoitoa. Hoidon tarve voi aiheutua äkillisestä sairastumisesta tai vammautumisesta, pitkäaikaissairauden vaikeutumisesta tai toimintakyvyn heikkenemisestä. Päivystyksessä hoidetaan kaikkia kiireellisen avun tarvitsijoita näiden asuinpaikasta riippumatta.

Hoitaja tai lääkäri tekee potilaalle hoidontarpeen arvioinnin, jossa määritellään hoidon kiireellisyys ja tarve. Jos hoidon tarve ei ole kiireinen, potilaan tulee hakeutua terveyskeskukseen virka-aikana.

Päivystyspalveluita on saatavilla kaikkina vuorokaudenaikoina. Ympärivuorokautinen päivystys järjestetään suurten terveyskeskusten ja sairaaloiden yhteydessä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaForssan seudun hyvinvointikuntayhtymä
Palvelusta vastaaForssan seudun hyvinvointikuntayhtymä
Alue Forssa, Humppila, Jokioinen, Tammela, Ypäjä
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä
Päivitetty: 6.12.2021