suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Euran kunta

Lääkäripäivystys

  • Palvelu
  • Eura
  • Julkinen palvelu

Päivystyksessä annetaan kiireellistä hoitoa. Hoitoa saat kotikunnasta riippumatta hoidon tarpeen arvioinnin perusteella.

Ennen päivystykseen lähtöä, soita päivystykseen, jossa hoitaja antaa ohjeita ja arvioi vastaanotolle hakeutumisen tarpeesta.

Hätätilanteessa soita yleiseen hätänumeroon 112.

Lääkärinpäivystys Euran sote-keskuksessa arkisin ma - pe klo 8:00 - 16:00. Soita lääkärin vastaanoton numeroon 02 8398 0400.

Virka-ajan ulkopuolinen lääkärinpäivystys arkisin klo 16:00-08:00 ja arkipyhinä 24h vuorokaudessa on Satasairaalan päivystyksessä. Soita päivystysapu p. 116 117!

Toimi näin

Meillä on käytössä Solidus-takaisinsoittojärjestelmä, eli soitamme sinulle takaisin mikäli emme heti pysty vastaamaan. Jos ajanvarauksessa on ruuhkaa ja kaikkien vastaajien numerot ovat varattuja, niin sinun ei tarvitse jonottaa. Voit valita takaisinsoiton, jolloin ajantilauksen hoitaja vapauduttuaan soittaa sinulle takaisin. Halutessasi voit jäädä odottamaan linjan vapautumista. Kummassakin tapauksessa sinua palvellaan heti kun vuorosi jonossa tulee. Eli jos ajanvarauksessa on ruuhkaa, tulee tiedote, jossa kerrotaan mahdollisuudesta jättää takaisinsoittopyyntö. Soittopyyntö numeroon, josta soitit painamalla 1 ja soittopyyntö muuhun numeroon painamalla 2. Valitsemalla numeron 1 tulee tiedote, jossa toistetaan kyseinen puhelinnumero ja valitsemalla numero 2, tulee sinun näppäillä puhelinnumero, johon haluat soitettavan. Järjestelmä toistaa valitsemasi numeron. Hyväksyäksesi takaisinsoittopyynnön, tulee sinun painaa #-näppäintä. Tämän jälkeen tulee tiedote, että terveyskeskuksesta otetaan yhteyttä mahdollisimman pian. Jos soitat salaisesta numerosta, niin järjestelmä tarjoaa sinulle suoraan vaihtoehtoa 2.

Lääkärin päivystysvastaanotolle tullessasi, ilmoittaudu itseilmoittautumisautomaatin avulla. Ilmoittautumisautomaatti sijaitsee vastaanotolle tullessasi juuri ennen hoitajien palveluohjauspistettä. Ilmoittautuminen tapahtuu joko viivakoodillisen esim. Kela-, henkilö- tai ajokortin avulla tai kirjoittamalla henkilötunnus kosketusnäytölle. Ilmoittautumisen lisäksi voit päivittää osoitteesi ja puhelinnumerosi. Saat myös ilmoittautumisen yhteydessä ohjeet odotustilaan siirtymisestä. Itseilmoittautumisen avulla pyritään parantamaan ja nopeuttamaan asiakaspalvelua sekä vähentämään ruuhkaa vastaanottopisteessä.

Euran sote-keskuksessa asiakastyytyväisyysmittari sijaitsee hoitajien palveluohjauspisteen läheisyydessä sekä osassa muitakin toimipisteitä. Siinä voit antaa palautteen saamastasi palvelusta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Päivystyksessä annetaan potilaalle kiireellistä hoitoa. Hoidon tarve voi aiheutua äkillisestä sairastumisesta tai vammautumisesta, pitkäaikaissairauden vaikeutumisesta tai toimintakyvyn heikkenemisestä. Päivystyksessä hoidetaan kaikkia kiireellisen avun tarvitsijoita näiden asuinpaikasta riippumatta.

Hoitaja tai lääkäri tekee potilaalle hoidontarpeen arvioinnin, jossa määritellään hoidon kiireellisyys ja tarve. Jos hoidon tarve ei ole kiireinen, potilaan tulee hakeutua terveyskeskukseen virka-aikana.

Päivystyspalveluita on saatavilla kaikkina vuorokaudenaikoina. Ympärivuorokautinen päivystys järjestetään suurten terveyskeskusten ja sairaaloiden yhteydessä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaEuran kunta
Palvelusta vastaaEuran kunta
Alue Eura
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Euran kunta
Päivitetty: 13.10.2021