suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Siuntion kunta

Lääkäripäivystyksen palvelut

  • Palvelu
  • Siuntio
  • Julkinen palvelu

Päivystyksessä annetaan potilaalle kiireellistä hoitoa. Hoidon tarve voi aiheutua äkillisestä sairastumisesta tai vammautumisesta, pitkäaikaissairauden vaikeutumisesta tai toimintakyvyn heikkenemisestä. Päivystyksessä hoidetaan kaikkia kiireellisen avun tarvitsijoita näiden kotikunnasta riippumatta. Jos hoidon tarve ei ole kiireinen, potilaan tulee hakeutua oman kunnan terveyskeskukseen virka-aikana. Mikäli potilas haluaa käyttää muuta kuin oman kunnan terveysasemaa, on hänen toimitettava ilmoitus kiireettömän hoidon hoitopaikan valinnasta sekä uudelle että vanhalle terveyspalveluista vastaavalle kunnalle. Kunta huolehtii siitä, että päivystyspalveluita on saatavilla kaikkina vuorokaudenaikoina ja päivystyspisteet sijaitsevat kohtuullisen etäisyyden päässä avun tarvitsijoista. Ympärivuorokautinen perusterveydenhuollon päivystys on järjestettävä yhteispäivystyksenä erikoissairaanhoidon kanssa.

Toimi näin

Virka-aikaan yhteydenotto ajanvarauksen kautta kaikissa asioissa: saman päivän lääkäripäivystysajat varataan myös ajanvarauksen kautta. Akuuteissa tilanteissa voi soittaa päivystyspuhelimeen 044 386 1026. Virka-ajan ulkopuolella yhteydenotto Lohjan sairaalan yhteispäivystyksen puhelinnumeroon 019 380 1200. Hätätilanteissa soitto puhelinnumeroon 112.

Kenelle ja millä ehdoin

Lääkäripäivystyksessä hoidetaan kiireellisiä vaivoja. Pitkä-aikaiset ja kiireettömät vaivat hoidetaan kiireettömillä vastaanottoajoilla.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Asetus kiireellisen hoidon perusteista ja päivystyksen erikoisalakohtaisista edellytyksistä

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSiuntion kunta, Coronaria Hoiva Oy
Palvelusta vastaaSiuntion kunta
Alue Siuntio
Palvelun kieletenglanti, suomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Siuntion kunta
Päivitetty: 20.9.2021