suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Lääkäripäivystyksen palvelut

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Perusturvakuntayhtymä Akseli
Alue: valtakunnallinen
Palvelun kieli: suomi

Päivystyksessä annetaan potilaalle kiireellistä hoitoa. Hoidon tarve voi aiheutua äkillisestä sairastumisesta tai vammautumisesta, pitkäaikaissairauden vaikeutumisesta tai toimintakyvyn heikkenemisestä. Päivystyksessä hoidetaan kaikkia kiireellisen avun tarvitsijoita näiden kotikunnasta riippumatta. Jos hoidon tarve ei ole kiireinen, potilaan tulee hakeutua terveyskeskukseen virka-aikana.

Arkisin virka-aikana kello 8-16 päivystysvastaanotto toimii sekä Maskun että Mynämäen terveysasemilla. Iltaisin klo 16-22, öisin klo 22-08 sekä viikonloppuisin ja arkipyhinä päivystyspalveluista huolehtii Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin Ensihoidon ja päivystyksen liikelaitos Turussa. Välittömästi erikoissairaanhoidon palveluja tarvitsevat potilaat hoidetaan Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin yksiköissä sovittujen hoitoketjujen mukaisesti.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Maskun ja Mynämäen terveyskeskuksissa käyntimaksu 20,60€, vuosimaksu 41,20 €. (alle 18-vuotiaille maksuton)


Tausta ja lainsäädäntö

Päivystyksessä annetaan potilaalle kiireellistä hoitoa. Hoidon tarve voi aiheutua äkillisestä sairastumisesta tai vammautumisesta, pitkäaikaissairauden vaikeutumisesta tai toimintakyvyn heikkenemisestä. Päivystyksessä hoidetaan kaikkia kiireellisen avun tarvitsijoita näiden asuinpaikasta riippumatta.

Jos hoidon tarve ei ole kiireinen, potilaan tulee hakeutua terveyskeskukseen virka-aikana.

Päivystyspalveluita on saatavilla kaikkina vuorokaudenaikoina ja päivystyspisteet sijaitsevat kohtuullisen etäisyyden päässä avun tarvitsijoista. Ympärivuorokautinen perusterveydenhuollon päivystys on järjestettävä yhteispäivystyksenä erikoissairaanhoidon kanssa.


Palvelun toteuttaa: 
Perusturvakuntayhtymä Akseli