suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Paimion-Sauvon kansanterveyskuntayhtymä

Lääkäripäivystyksen palvelut

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kiireellistä hoitoa tarvitsevat potilaat, jos välitöntä hengenvaaraa ei ole, hoidetaan Paimion pääterveysasemalla ma klo 8.00 -18.00 ja ti - pe klo 8:00 - 16:00. Kiireellistä hoitoa tarvitsevat potilaat hoidetaan Paimion terveysaseman ollessa suljettuna (Ma klo 18.00 - 08.00 ja ti- pe klo 16.00 - 08.00, viikonloppuisin ja arkipyhinä koko vuorokauden) hoidon tarpeen arvioinnin jälkeen T2-sairaalan päivystyksessä.

Toimi näin

Täytä Omaolo oirearvio tai soita terveyskeskuksen ajanvarauksen numeroon.

Kenelle ja millä ehdoin

Kiireellistä hoitoa tarvitsevat potilaat, jos välitöntä hengenvaaraa ei ole.

Tausta ja lainsäädäntö

Päivystyksessä annetaan potilaalle kiireellistä hoitoa. Hoidon tarve voi aiheutua äkillisestä sairastumisesta tai vammautumisesta, pitkäaikaissairauden vaikeutumisesta tai toimintakyvyn heikkenemisestä. Päivystyksessä hoidetaan kaikkia kiireellisen avun tarvitsijoita näiden asuinpaikasta riippumatta.

Hoitaja tai lääkäri tekee potilaalle hoidontarpeen arvioinnin, jossa määritellään hoidon kiireellisyys ja tarve. Jos hoidon tarve ei ole kiireinen, potilaan tulee hakeutua terveyskeskukseen virka-aikana.

Päivystyspalveluita on saatavilla kaikkina vuorokaudenaikoina. Ympärivuorokautinen päivystys järjestetään suurten terveyskeskusten ja sairaaloiden yhteydessä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPaimion-Sauvon kansanterveyskuntayhtymä
Palvelusta vastaaPaimion-Sauvon kansanterveyskuntayhtymä
Alue Paimio, Sauvo
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Paimion-Sauvon kansanterveyskuntayhtymä
Päivitetty: 2.7.2021