suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kuopion kaupunki

Lääkäripäivystyksen palvelut

  • Palvelu
  • Kuopio
  • Julkinen palvelu

Lääkäripäivystys virka-aikana hoidetaan tiimilääkäreiden vastaanotolla: Ajanvaraushaku.

Virka-ajan ulkopuolella Kuopion kaupungin ilta- ja viikonloppuvastaanotto on auki KYSin tiloissa.

Ilta- ja viikonloppuvastaanolle tulevat potilaat, joilla on mm. äkillistä hoitoa vaativia tulehdussairauksia, pieniä haavoja, lieviä tukielinvammoja (venähdys tai nyrjähdys) tai lieviä mielenterveysongelmia.

Erikoissairaanhoidon päivystykseen hakeudutaan pääsääntöisesti lähetteellä, ensihoidon tuomana tai kiireellisissä sairaustapauksissa.

Yöaikaan Pohjois-Savon perusterveydenhuollon päivystyshoitoa vaativat potilaat hoidetaan KYSin päivystyksessä sekä Iisalmen ja Varkauden sairaaloissa.

Hammashoidon päivystystiedot löytyvät suun ja hampaiden hoidon ajanvaraus -sivuilta.

Virka-ajan ulkopuolella KYSin päivystyksessä palvelee maakunnallinen neuvontapuhelin. Neuvontapuhelimeen voi soittaa, kun oman terveysaseman lähipäivystys on kiinni ja potilas harkitsee KYSin päivystykseen hakeutumista.

Hätätilanteissa on soitettava aina numeroon 112.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Päivystyksessä annetaan potilaalle kiireellistä hoitoa. Hoidon tarve voi aiheutua äkillisestä sairastumisesta tai vammautumisesta, pitkäaikaissairauden vaikeutumisesta tai toimintakyvyn heikkenemisestä. Päivystyksessä hoidetaan kaikkia kiireellisen avun tarvitsijoita näiden asuinpaikasta riippumatta.

Hoitaja tai lääkäri tekee potilaalle hoidontarpeen arvioinnin, jossa määritellään hoidon kiireellisyys ja tarve. Jos hoidon tarve ei ole kiireinen, potilaan tulee hakeutua terveyskeskukseen virka-aikana.

Päivystyspalveluita on saatavilla kaikkina vuorokaudenaikoina. Ympärivuorokautinen päivystys järjestetään suurten terveyskeskusten ja sairaaloiden yhteydessä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKuopion kaupunki
Palvelusta vastaaKuopion kaupunki
Alue Kuopio
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kuopion kaupunki
Päivitetty: 5.8.2020