suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kauniaisten kaupunki

Lääkäripäivystyksen palvelut

  • Palvelu
  • Kauniainen
  • Julkinen palvelu

Kauniaislaisten aikuisten ja lasten ensisijainen hoitopaikka kiireellistä hoitoa vaativissa sairauksissa ja tapaturmissa, on virka- aikana klo 8-15.30 oma terveysasema.

Päivystys iltaisin, öisin ja viikonloppuisin järjestetään Jorvin sairalaan terveyskeskuspäivystyksessä. Voitte mennä myös seuraaviin päivystyspisteisiin:

- Haartmanin ja Malmin terveyskeskuspäivystykset

- Peijaksen terveyskeskuspäivystys

- Lastenklinikan päivystys (alle 16-vuotiaat)

Päivystysvastaanotto on tarkoitettu potilaille, joiden sairaus on akuutti ja jonka taudinmääritys ja hoito tulee aloittaa päivystysluontoisesti, kuluvan päivän aikana. Jokaiselle päivystykseen saapuvalle tai puhelimitse yhteyttä ottavalle potilaalle tehdään hoidon tarpeen arvio terveydenhuollon ammattihenkilön toimesta. Puhelimella yhteyttä ottavalle potilaalle annetaan arvioitu vastaanottoaika. Hoito annetaan aina kiireellisyysjärjestyksessä. Epävarmoissa tapauksissa kannattaa soittaa päivystykseen hoidon tarpeen arvioimista varten, hätätilanteissa kuitenkin ensisijaisesti yhteys hätäkeskukseen 112.

Päivystyksessä potilaat ohjataan ensisijaisesti hoitajan vastaanotolle. Vaivasta riippuen hoitaja voi antaa potilaalle itsehoito- ohjeet, konsultoi lääkäriä tai ohjaa potilaan lääkärin vastaanotolle.

- Nuhakuumetta tai kurkkukipua sairastavat potilaat hoidetaan pääsääntöisesti hoitajan toimesta.

- Hoitaja kirjoittaa todistukset työnantajalle 1-5 päivän sairauspoissaoloa varten.

Lapsipotilailla tulee aina olla mukana huoltaja tai huoltajan valtuuttama saattaja.

Tausta ja lainsäädäntö

Päivystyksessä annetaan potilaalle kiireellistä hoitoa. Hoidon tarve voi aiheutua äkillisestä sairastumisesta tai vammautumisesta, pitkäaikaissairauden vaikeutumisesta tai toimintakyvyn heikkenemisestä. Päivystyksessä hoidetaan kaikkia kiireellisen avun tarvitsijoita näiden asuinpaikasta riippumatta.

Hoitaja tai lääkäri tekee potilaalle hoidontarpeen arvioinnin, jossa määritellään hoidon kiireellisyys ja tarve. Jos hoidon tarve ei ole kiireinen, potilaan tulee hakeutua terveyskeskukseen virka-aikana.

Päivystyspalveluita on saatavilla kaikkina vuorokaudenaikoina. Ympärivuorokautinen päivystys järjestetään suurten terveyskeskusten ja sairaaloiden yhteydessä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKauniaisten kaupunki
Palvelusta vastaaKauniaisten kaupunki
Alue Kauniainen
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Kauniaisten kaupunki
Päivitetty: 16.5.2022