suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Inarin kunta

Lääkäripäivystyksen palvelut

  • Palvelu
  • Inari
  • Julkinen palvelu

Ivalon terveyskeskuksessa toimii ympärivuorokautinen päivystys. Päivystysvastaanotto toimii terveyskeskuksen alakerrassa virka-aikana ja muina aikoina terveyskeskuksen vuodeosastolla.

Toimi näin

Päivystykseen voi ilmoittautua paikan päällä tai soittamalla arkisin kello 8.15 - 10 ja 13 - 14 numeroon 040 188 7400 tai muina vuorokauden aikoina päivystävälle sairaanhoitajalle numeroon 040 770 9187. Päivystyspotilaat otetaan vastaan kiireellisyysjärjestyksessä.

Kenelle ja millä ehdoin

Sellaiset terveysongelmat, jotka eivät edellytä päivystyksellistä tutkimusta ja hoitoa, tulee hoitaa oman alueen vastaanotolla tai työterveyshuollossa. Jos sairaudentila vaatii hoitoa muutaman vuorokauden sisällä, aika oman alueen lääkärille järjestetään 1-3 vuorokauden kuluessa.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Päivystyksessä annetaan potilaalle kiireellistä hoitoa. Hoidon tarve voi aiheutua äkillisestä sairastumisesta tai vammautumisesta, pitkäaikaissairauden vaikeutumisesta tai toimintakyvyn heikkenemisestä. Päivystyksessä hoidetaan kaikkia kiireellisen avun tarvitsijoita näiden asuinpaikasta riippumatta.

Hoitaja tai lääkäri tekee potilaalle hoidontarpeen arvioinnin, jossa määritellään hoidon kiireellisyys ja tarve. Jos hoidon tarve ei ole kiireinen, potilaan tulee hakeutua terveyskeskukseen virka-aikana.

Päivystyspalveluita on saatavilla kaikkina vuorokaudenaikoina. Ympärivuorokautinen päivystys järjestetään suurten terveyskeskusten ja sairaaloiden yhteydessä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaInarin kunta
Palvelusta vastaaInarin kunta
Alue Inari
Palvelun kieletsuomi, inarinsaame, koltansaame, pohjoissaame
Tekstistä vastaa: Inarin kunta
Päivitetty: 20.4.2020