suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pirkkalan kunta

Lääkärin vastaanottopalvelut

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Tarpeellinen hoito on järjestettävä kohtuullisessa 3 kk:n ajassa. Jos kyseessä on kiireellinen tapaus, ole yhteydessä päivystykseen.

Soitto- tai vastaanottoaikaa ei pystytä lupaamaan tietylle lääkärille, koska suuri osa lääkäreistä tekee osittaista työaikaa ja osa tekee myös neuvola- ja koululääkärityötä.

Toimi näin

Ajanvaraukset tehdään soittamalla hoitajalle, joka tekee alustavan hoidon tarpeen arvioinnin. Jos kyseessä on kiireellinen tapaus, ole yhteydessä päivystykseen.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Terveyskeskuksen käyntimaksu 20,60 € yli 18-vuotiaille.

Käyttämättä ja peruuttamatta jätetty palvelu 50,80 €

Tausta ja lainsäädäntö

Hoitajan vastaanotolla saa esimerkiksi terveysneuvontaa, haavanhoitoa, ompeleiden poistoja ja rokotuksia. Tarvittaessa hoitaja ohjaa potilaan lääkärin vastaanotolle.

Kiireetön hoito on annettava määräajassa. Potilaan on virka-aikana saatava yhteys terveyskeskukseen välittömästi joko puhelimitse tai tulemalla itse paikalle. Soittopyyntöihin vastataan viipymättä, usein käytännössä saman päivän kuluessa.

Hoidon tarve saatetaan alustavasti arvioida jo puhelimessa, mutta viimeistään arvio tehdään kolmen arkipäivän kuluessa potilaan yhteydenotosta. Tarpeellinen hoito on järjestettävä kohtuullisessa ajassa, mikä tarkoittaa enintään kolmea kuukautta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPirkkalan kunta
Palvelusta vastaaPirkkalan kunta
Alue Pirkkala, Vesilahti
Palvelun kieletsuomi, englanti, ruotsi
Tekstistä vastaa: Pirkkalan kunta
Päivitetty: 18.5.2022