suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymä

Lääkärin vastaanotto

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Pöytyän ktt:n ky:n lääkärinvastaanotto toimii alueellisella väestövastuulla. Kuntalaisille on nimetty oma väestövastuualue ja -lääkäri. Lisäksi ulkokuntalaisille, jotka ovat valinneet Pöytyän ktt:n ky:n, nimetään oma henkilökohtainen väestövastuualue. Lääkärinvastaanotolle voi hakeutua hoitajan arvioin perusteella, joka tehdään pääsääntöisesti puhelimitse. Kiireettömällä lääkärin vastaanotolla arvioidaan ja selvitetään terveydentilaasi ja vointiasi koskevia asioita sekä järjestetään sairauksien hoitoa ja tutkimuksia sekä tehdään niihin liittyviä todistuksia. Kiirevastaanottoa järjestetään kaikilla terveysasemilla virka-aikana sekä keskitetysti pääterveysasemalla arkisin klo 14-18.

Toimi näin

Lääkärin vastaanotto toimii ajanvarauksella sairaanhoidon neuvonnan numerosta 02 4864 1270. Kun soitat Pöytyän kansanterveystyön ky:n ajanvaraukseen ja linjat ovat varattuina, toivomme että jätät takaisinsoittopyynnön. Takaisinsoittopyynnön jättäneeseen henkilöön otetaan ajanvarauksesta yhteyttä heti linjojen vapauduttua.

Tausta ja lainsäädäntö

Hoitajan vastaanotolla saa esimerkiksi terveysneuvontaa, haavanhoitoa, ompeleiden poistoja ja rokotuksia. Tarvittaessa hoitaja ohjaa potilaan lääkärin vastaanotolle.

Kiireetön hoito on annettava määräajassa. Potilaan on virka-aikana saatava yhteys terveyskeskukseen välittömästi joko puhelimitse tai tulemalla itse paikalle. Soittopyyntöihin vastataan viipymättä, usein käytännössä saman päivän kuluessa.

Hoidon tarve saatetaan alustavasti arvioida jo puhelimessa, mutta viimeistään arvio tehdään kolmen arkipäivän kuluessa potilaan yhteydenotosta. Tarpeellinen hoito on järjestettävä kohtuullisessa ajassa, mikä tarkoittaa enintään kolmea kuukautta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPöytyän kansanterveystyön kuntayhtymä
Palvelusta vastaaPöytyän kansanterveystyön kuntayhtymä
Alue Aura, Pöytyä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymä
Päivitetty: 25.1.2022