suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ylitornion kunta

Lääkärin tai hoitajan vastaanotto

  • Palvelu
  • Ylitornio
  • Julkinen palvelu

Ylitornion kunnassa toimii lääkärin ja hoitajan kiireettömän hoidon vastaanotto. Palvelut toimivat ajanvarauksella. Aikavarauksen yhteydessä tehdään hoidon tarpeen arviointi ja sen perusteella hoitaja ohjaa potilaan tarkoituksenmukaiseen hoitoon joko lääkärille tai muulle terveysalan ammattilaiselle. Väestövastuumallin mukaisesti kuntalaisten omalääkäri määräytyy kotiosoitteen perusteella.

Toimi näin

Aikavaraus tehdään oman alueen sairaanhoitajalta:

1. alue; Elina Alaniemi p. 016 571710

2. alue; Sirpa Uusimaa p. 016 571720

3. alue; Sanna Rautio p. 016 571730

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Hoitajan vastaanotolla saa esimerkiksi terveysneuvontaa, haavanhoitoa, ompeleiden poistoja ja rokotuksia. Tarvittaessa hoitaja ohjaa potilaan lääkärin vastaanotolle.

Kiireetön hoito on annettava määräajassa. Potilaan on virka-aikana saatava yhteys terveyskeskukseen välittömästi joko puhelimitse tai tulemalla itse paikalle. Soittopyyntöihin vastataan viipymättä, usein käytännössä saman päivän kuluessa.

Hoidon tarve saatetaan alustavasti arvioida jo puhelimessa, mutta viimeistään arvio tehdään kolmen arkipäivän kuluessa potilaan yhteydenotosta. Tarpeellinen hoito on järjestettävä kohtuullisessa ajassa, mikä tarkoittaa enintään kolmea kuukautta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaYlitornion kunta
Palvelusta vastaaYlitornion kunta
Alue Ylitornio
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Ylitornion kunta
Päivitetty: 13.2.2020