suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tyrnävän kunta

Lääkärin tai hoitajan vastaanotto

  • Palvelu
  • Tyrnävä
  • Julkinen palvelu

Terveyskeskuksen lääkärinvastaanotto on sairastuneita ja pitkäaikaissairaita varten.

Sairaanhoitajien vastaanotto on pitkäaikaisten sairauksien hoitoa, hoidon tarpeen arviointia sekä pienten vammojen tai -sairauksien hoitoa varten.

Lisäksi vastaanotolla toteutetaan terveysneuvontaa ja terveystarkastuksia alueen asukkaille.

Toimi näin

Soita terveyskeskuksen vastaanoton ajanvaraukseen ja varaa aika joko lääkärille tai hoitajalle.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Terveyskeskuslääkärin vastaanottokäynti: 20,90€ (peritään enintään kolmesta käynnistä kalenterivuoden aikana) Lääkärin todistus / lausunto/Määrämuotoinen B-, C- tai muu laaja lausunto: 51,40 € Suppea lääkärinlausunto/Yleensä vapaamuotoinen lääkärinlausunto: 32,00€

Tausta ja lainsäädäntö

Hoitajan vastaanotolla saa esimerkiksi terveysneuvontaa, haavanhoitoa, ompeleiden poistoja ja rokotuksia. Tarvittaessa hoitaja ohjaa potilaan lääkärin vastaanotolle.

Kiireetön hoito on annettava määräajassa. Potilaan on virka-aikana saatava yhteys terveyskeskukseen välittömästi joko puhelimitse tai tulemalla itse paikalle. Soittopyyntöihin vastataan viipymättä, usein käytännössä saman päivän kuluessa.

Hoidon tarve saatetaan alustavasti arvioida jo puhelimessa, mutta viimeistään arvio tehdään kolmen arkipäivän kuluessa potilaan yhteydenotosta. Tarpeellinen hoito on järjestettävä kohtuullisessa ajassa, mikä tarkoittaa enintään kolmea kuukautta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTyrnävän kunta
Palvelusta vastaaTyrnävän kunta
Alue Tyrnävä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tyrnävän kunta
Päivitetty: 5.5.2020