suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Sipoon kunta

Lääkärin tai hoitajan vastaanotto

  • Palvelu
  • Sipoo
  • Julkinen palvelu

Kun tarvitset ajan lääkärin tai hoitajan vastaanotolle, ota yhteyttä terveyskeskukseen. Hoitaja arvioi hoidon tarpeesi kiireellisyyden ja antaa terveysneuvontaa. Tarvittaessa saat ajan lääkärin, hoitajan tai muun terveydenhuollon ammattilaisen vastaanotolle. Kiireellisessä asiassa saat ajan samalle päivälle, kiireettömissä asioissa mahdollisimman pian kolmen kuukauden sisällä.

Lääkärin vastaanotolla tutkitaan ja hoidetaan oireitasi ja sairauksiasi. Hoitajan vastaanotolla saat esimerkiksi terveysneuvontaa, haavanhoitoa, ompeleiden poistoja ja rokotuksia.

Terveyskeskuksesta saat perusterveydenhuollon palveluita. Terveysasema on ensisijainen hoitopaikkasi, ja sieltä sinut voidaan tarvittaessa lähettää edelleen jatkotutkimuksiin ja -hoitoihin.

Nikkilän sosiaali- ja terveysasemalla on jokaisena arkipäivänä kiireellinen ja kiireetön vastaanotto. Asemalla on myös kuvantamis- ja laboratoriopalvelut.

Toimi näin

Varaa aika vastaanotolle ensisijaisesti soittamalla terveyskeskukseen arkisin kello 8–15. Voit myös varata ajan käymällä Nikkilän sosiaali- ja terveysasemalla.

Kenelle ja millä ehdoin

Lääkäreiden ja hoitajien vastaanotot on tarkoitettu Sipoon asukkaille. Hoitoon pääsyn perusteena on terveydenhuollon ammattihenkilön toteama hoidon tarve.

Palvelu on maksullinen.

Terveysasemalääkärin vastaanotosta veloitetaan täysi-ikäisiltä 20,60 €/käynti enintään kolme kertaa vuodessa. Lisäksi jotkut lääkärintodistukset ovat maksullisia.

Terveydenhoitajan tai sairaanhoitajan vastaanotosta veloitetaan 11,40 €/käynti. Hoitosarjasta maksu veloitetaan enintään 45 käyntikerralta vuodessa.

Peruuttamattomasta vastaanottoajasta peritään 50,80 € sakkomaksu 15 vuotta täyttäneeltä asiakkaalta.

Tausta ja lainsäädäntö

Hoitajan vastaanotolla saa esimerkiksi terveysneuvontaa, haavanhoitoa, ompeleiden poistoja ja rokotuksia. Tarvittaessa hoitaja ohjaa potilaan lääkärin vastaanotolle.

Kiireetön hoito on annettava määräajassa. Potilaan on virka-aikana saatava yhteys terveyskeskukseen välittömästi joko puhelimitse tai tulemalla itse paikalle. Soittopyyntöihin vastataan viipymättä, usein käytännössä saman päivän kuluessa.

Hoidon tarve saatetaan alustavasti arvioida jo puhelimessa, mutta viimeistään arvio tehdään kolmen arkipäivän kuluessa potilaan yhteydenotosta. Tarpeellinen hoito on järjestettävä kohtuullisessa ajassa, mikä tarkoittaa enintään kolmea kuukautta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSipoon kunta
Palvelusta vastaaSipoon kunta
Alue Sipoo
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Sipoon kunta
Päivitetty: 24.9.2020