suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Seinäjoen kaupunki

Lääkärin tai hoitajan vastaanotto

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Lääkärien ja hoitajien vastaanotot toimivat ajanvarauksella. Aika varataan puhelimitse, hoitajan vastaanotolle ajan voi varata sähköisesti. Terveyskeskuksessa on käytössä

takaisinsoittojärjestelmä, potilaalle soitetaan takaisin saman päivän aikana.

Vastaanottoaika annetaan hoidon kiireellisyysarvion mukaan sairaanhoitajan tai lääkärin vastaanotolle. Kiireellistä lääkärin vastaanottoaikaa tarvitsevat potilaat (esim. kuumeiset flunssat, lasten korvatulehdukset ja äkilliset selkäkivut) saavat ajan samalle päivälle.

Kiireettömät sairaudet hoidetaan sairauden laadun perusteella kuitenkin hoitotakuun mukaisesti viimeistään kolmen kuukauden kuluessa.

Toimi näin

Soita vastaanoton ajanvarauksen numeroon. Hoitaja tekee puhelimessa hoidon tarpeen arvion. Arvioinnin perusteella saat kotihoito-ohjeet tai sinulle annetaan aika lääkärin, hoitajan tai fysioterapeutin vastaanotolle tai ohjataan tarvittaessa ensiapupäivystykseen.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Voimassa olevat terveyskeskusmaksut löytyvät nettisivuiltamme. https://www.seinajoki.fi/sosiaali-jaterveyspalvelut/terveyspalvelut/potilaanoikeudet/asiakasmaksut.html

Tausta ja lainsäädäntö

Hoitajan vastaanotolla saa esimerkiksi terveysneuvontaa, haavanhoitoa, ompeleiden poistoja ja rokotuksia. Tarvittaessa hoitaja ohjaa potilaan lääkärin vastaanotolle.

Kiireetön hoito on annettava määräajassa. Potilaan on virka-aikana saatava yhteys terveyskeskukseen välittömästi joko puhelimitse tai tulemalla itse paikalle. Soittopyyntöihin vastataan viipymättä, usein käytännössä saman päivän kuluessa.

Hoidon tarve saatetaan alustavasti arvioida jo puhelimessa, mutta viimeistään arvio tehdään kolmen arkipäivän kuluessa potilaan yhteydenotosta. Tarpeellinen hoito on järjestettävä kohtuullisessa ajassa, mikä tarkoittaa enintään kolmea kuukautta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSeinäjoen kaupunki
Palvelusta vastaaSeinäjoen kaupunki
Alue Isokyrö, Seinäjoki
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Seinäjoen kaupunki
Päivitetty: 3.3.2022