suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rovaniemen kaupunki

Lääkärin tai hoitajan vastaanotto

  • Palvelu
  • Rovaniemi
  • Julkinen palvelu

Ottaessasi yhteyttä tehdään ensimmäiseksi hoidon tarpeen arviointi haastattelemalla, jonka perusteella arvioidaan mm. hoidon tarpeen kiireellisyys. Lääkärin tai hoitajan vastaanotolla hoidetaan kiireellisiä asioita, kuten pitkittynyt flunssa, korvakipu sekä kiireettömiä asioita, kuten pitkäaikaissairauksien seuranta, ompeleiden poisto, terveysneuvonta sekä etuus- ja lausuntoasiat.

Tule-vaivoissa voit saada ajan myös terveysaseman suoravastaanotto fysioterapeutille. Ajanvaraus tapahtuu terveysaseman ajanvarauksesta, hoidon tarpeen arvion perusteella.

Toimi näin

Asiakas ottaa yhteyttä terveyskeskukseen puhelimitse, nettiklinikan kautta tai paikanpäällä toimistossa asioiden. Käytössä on myös sähköinen ajanvaraus hoitajan vastaanotolle tietyissä asioissa, kuten ompeleiden poisto tai rokotukset.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoidon tarpeen arvio.

Palvelu on maksullinen.

Lääkärin vastaanottokäynnistä lähtee automaattisesti vuosimaksu, jonka voi haluttaessa vaihtaa käyntimaksuksi soittamalla laskulla näkyvään yhteystietoon. Hoitajan käyntimaksu peritään kolmelta ensimmäiseltä käyntikerralta kuluvalta vuodelta. Peruuttamattomasta ajanvarauksesta peritään yli 15 vuotiailta sakkomaksu. Alle 18 vuotiailta tai veteraaneilta ei peritä maksuja.

Tausta ja lainsäädäntö

Hoitajan vastaanotolla saa esimerkiksi terveysneuvontaa, haavanhoitoa, ompeleiden poistoja ja rokotuksia. Tarvittaessa hoitaja ohjaa potilaan lääkärin vastaanotolle.

Kiireetön hoito on annettava määräajassa. Potilaan on virka-aikana saatava yhteys terveyskeskukseen välittömästi joko puhelimitse tai tulemalla itse paikalle. Soittopyyntöihin vastataan viipymättä, usein käytännössä saman päivän kuluessa.

Hoidon tarve saatetaan alustavasti arvioida jo puhelimessa, mutta viimeistään arvio tehdään kolmen arkipäivän kuluessa potilaan yhteydenotosta. Tarpeellinen hoito on järjestettävä kohtuullisessa ajassa, mikä tarkoittaa enintään kolmea kuukautta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRovaniemen kaupunki
Palvelusta vastaaRovaniemen kaupunki
Alue Rovaniemi
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Rovaniemen kaupunki
Päivitetty: 9.7.2020