suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Raision kaupunki

Lääkärin tai hoitajan vastaanotto

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Hoitajan vastaanotolle voi hakeutua oman arvion perusteella puhelinajanvarauksella. Vastaanotolla voit saada terveysneuvontaa ja ohjausta elämäntapoihin, kuten esimerkiksi verenpaine- diabetes-, astma- painonhallinta- ja ravitsemus- sekä tupakkavieroitusasioissa. Lisäksi hoitajan vastaanotolla selvitetään ja hoidetaan mm. kuulontutkimusta sekä annetaan rokotuksia ja haavanhoitoa. Tarvittaessa hoitaja ohjaa potilaan lääkärin vastaanotolle.

Hoitajan vastaanotolle voi hakeutua oman arvion perusteella puhelinajanvarauksella. Vastaanotolla voit saada terveysneuvontaa ja ohjausta elämäntapoihin, kuten esimerkiksi verenpaine- diabetes-, astma- painonhallinta- ja ravitsemus- sekä tupakkavieroitusasioissa. Lisäksi hoitajan vastaanotolla selvitetään ja hoidetaan mm. kuulon tutkimusta sekä annetaan rokotuksia ja haavanhoitoa. Tarvittaessa hoitaja ohjaa potilaan lääkärin vastaanotolle.

Käytössämme on takaisinsoittojärjestelmä. Hoito järjestetään hoidon tarpeen arvioinnissa todetun kiireellisyyden mukaan, kiireetön hoito viimeistään kolmen kuukauden kuluessa.

21.10.2020 alkaen voit tehdä itse arvion oireistasi Omaolo-palvelussa (www.omaolo.fi). Voit arvioida yksittäistä oiretta tai terveysongelmaa. Vastaustesi perusteella saat toimintasuosituksen ja hoito-ohjeet.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Terveyskeskuksessa on lääkärikäynnistä kerran vuodessa maksettava vuosimaksu, jonka määrätään vuosittain. Lisäksi mm. todistuksista ja lausunnoista peritään asiakasmaksuasetuksen mukaiset maksut.

Tausta ja lainsäädäntö

Hoitajan vastaanotolla saa esimerkiksi terveysneuvontaa, haavanhoitoa, ompeleiden poistoja ja rokotuksia. Tarvittaessa hoitaja ohjaa potilaan lääkärin vastaanotolle.

Kiireetön hoito on annettava määräajassa. Potilaan on virka-aikana saatava yhteys terveyskeskukseen välittömästi joko puhelimitse tai tulemalla itse paikalle. Soittopyyntöihin vastataan viipymättä, usein käytännössä saman päivän kuluessa.

Hoidon tarve saatetaan alustavasti arvioida jo puhelimessa, mutta viimeistään arvio tehdään kolmen arkipäivän kuluessa potilaan yhteydenotosta. Tarpeellinen hoito on järjestettävä kohtuullisessa ajassa, mikä tarkoittaa enintään kolmea kuukautta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRaision kaupunki
Palvelusta vastaaRaision kaupunki
Alue Raisio, Rusko
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Raision kaupunki
Päivitetty: 2.11.2020