suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Lääkärin tai hoitajan vastaanotto puolikiireellisille ja kiireettömille asioille

  • Palvelu
  • 5 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Yleislääkärin vastaanotolla hoidetaan mm. terveydentilan tarkistuksia, määräaikaiskontrolleja, toistuvia lääkeinjektioita, kroonisia sydänoireita, verenpaineen vaihteluja, tukirankaperäisiä vaivoja, todistus- ja lausuntoasioita.

Sairaanhoitajan vastaanotolla hoidetaan määräaikaiskontrolleja, toistuvia lääkeinjektioita ja -infuusioita, korvahuuteluita ja muita pieniä hoidollisia tehtäviä, todistu ...

Toimi näin

Lääkärin tai sairaanhoitajan vastaanotolle voit varata ajan joko puhelimitse tai sähköisen asiointipalvelun kautta.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitaja tekee hoidon tarpeen arvioinnin joko puhelimessa tai vastaanotolla. Hoidon tarpeen arvioinnin tarkoituksena on arvioida hoidon tarve ja kiireellisyys sekä ohjata sinut tarkoituksenmukaiseen palveluun.

Tausta ja lainsäädäntö

Hoitajan vastaanotolla saa esimerkiksi terveysneuvontaa, haavanhoitoa, ompeleiden poistoja ja rokotuksia. Tarvittaessa hoitaja ohjaa potilaan lääkärin vastaanotolle.

Kiireetön hoito on annettava määräajassa. Potilaan on virka-aikana saatava yhteys terveyskeskukseen välittömästi joko puhelimitse tai tulemalla itse paikalle. Soittopyyntöihin vastataan viipymättä, usein käytännössä saman päivän kuluessa.

Hoidon tarve saatetaan alustavasti arvioida jo puhelimessa, mutta viimeistään arvio tehdään kolmen arkipäivän kuluessa potilaan yhteydenotosta. Tarpeellinen hoito on järjestettävä kohtuullisessa ajassa, mikä tarkoittaa enintään kolmea kuukautta.

Palvelun toteuttaa

SoTe kuntayhtymä

Palvelusta vastaa

SoTe kuntayhtymä
Tekstistä vastaa: SoTe ky/Perusturvaliikelaitos Saarikka
Päivitetty: 21.4.2021