suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio SoTe ky/Perusturvaliikelaitos Saarikka

Lääkärin tai hoitajan vastaanotto puolikiireellisille ja kiireettömille asioille

  • Palvelu
  • 5 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Yleislääkärin vastaanotolla hoidetaan mm. terveydentilan tarkistuksia, määräaikaiskontrolleja, toistuvia lääkeinjektioita, kroonisia sydänoireita, verenpaineen vaihteluja, tukirankaperäisiä vaivoja, todistus- ja lausuntoasioita.

Sairaanhoitajan vastaanotolla hoidetaan määräaikaiskontrolleja, toistuvia lääkeinjektioita ja -infuusioita, korvahuuteluita ja muita pieniä hoidollisia tehtäviä, todistus- ja lausuntoasioita sekä annetaan ohjausta ja neuvontaa. Saarikassa on tällä hetkellä kolme rajatun lääkkeenmääräämisoikeuden omaavaa sairaanhoitajaa, jotka voivat omilla vastaanotoillaan kirjoittaa, muuttaa tai uusia reseptejä.

Toimi näin

Lääkärin tai sairaanhoitajan vastaanotolle voit varata ajan joko puhelimitse tai sähköisen asiointipalvelun kautta.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitaja tekee hoidon tarpeen arvioinnin joko puhelimessa tai vastaanotolla. Hoidon tarpeen arvioinnin tarkoituksena on arvioida hoidon tarve ja kiireellisyys sekä ohjata sinut tarkoituksenmukaiseen palveluun.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Hoitajan vastaanotolla saa esimerkiksi terveysneuvontaa, haavanhoitoa, ompeleiden poistoja ja rokotuksia. Tarvittaessa hoitaja ohjaa potilaan lääkärin vastaanotolle.

Kiireetön hoito on annettava määräajassa. Potilaan on virka-aikana saatava yhteys terveyskeskukseen välittömästi joko puhelimitse tai tulemalla itse paikalle. Soittopyyntöihin vastataan viipymättä, usein käytännössä saman päivän kuluessa.

Hoidon tarve saatetaan alustavasti arvioida jo puhelimessa, mutta viimeistään arvio tehdään kolmen arkipäivän kuluessa potilaan yhteydenotosta. Tarpeellinen hoito on järjestettävä kohtuullisessa ajassa, mikä tarkoittaa enintään kolmea kuukautta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSoTe kuntayhtymä
Palvelusta vastaaSoTe kuntayhtymä
Alue Kannonkoski, Karstula, Kivijärvi, Kyyjärvi, Saarijärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: SoTe ky/Perusturvaliikelaitos Saarikka
Päivitetty: 21.4.2021