suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Lääkärin tai hoitajan vastaanotto

  • Palvelu
  • 13 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Siun soten alueella on 22 terveysasemaa. Voit asioida vapaasti sinulle kulloinkin parhaiten sopivalla Siun soten terveysasemalla, jolla on vapaita aikoja.

Kun soitat terveysasemalle, puheluusi vastaa sairaanhoitaja. Hän arvioi tilanteesi puhelimessa ja pyrkii aloittamaan asiasi hoidon heti. Hän kysyy tarvittaessa neuvoa toiselta tiimin jäseneltä, joka antaa neuvoja hoitajalle, soittaa sinulle its ...

Toimi näin

Henkeä uhkaavissa tilanteissa soita yleiseen hätänumeroon 112.

Jos tarvitset muuta kiireellistä hoitoa, ota yhteyttä omalle terveysasemallesi tai Päivystysapu 116 117 -palveluun. Ensiapua vaativissa tilanteissa voit tulla terveysasemalle tai keskussairaalan yhteispäivystykseen soittamatta etukäteen.

Verkkoajanvarauspalvelussa voit varata ajan sairaanhoitajalle esimerkiksi, jos kyseessä on flunssa, vatsatauti, iho-oireet, pienet vammat, säännölliset injektiot tai tarvitset rokotuksia, ompeleiden tai hakasten poistoa tai EKG:n eli sydänfilmin ottoa. Verkkoajanvarauspalvelun palveluvalikoima vaihtelee terveysasemittain.

Voit varata aikoja tai jättää yhteydenottopyynnön myös muun muassa terveydenhoitajalle, fysioterapeutille ja diabeteshoitajalle.

Ajanvaraus ja neuvonta puhelimitse

  • Kun olet jonossa, odota kunnes puheluun vastataan. Jos katkaiset puhelun ja soitat uudelleen, joudut jonon viimeiseksi.
  • Kiireettömissä asioissa voit jättää takaisinsoittopyynnön ja sinulle soitetaan takaisin saman arkipäivän aikana. Takaisinsoitto soitetaan vain kerran. Jos et pystynyt vastaamaan takaisinsoittoon, jätä uusi takaisinsoittopyyntö.

Varatun ajan peruminen

Jos et pääse varatulle käynnille, peru ajanvaraus ajoissa. Varattu aika perutaan ensisijaisesti puhelimitse. Sähköisesti tehdyn ajanvarauksen perumiseen verkkoasiointipalvelussa tarvitset varaustunnuksen.

Kenelle ja millä ehdoin

Tausta ja lainsäädäntö

Hoitajan vastaanotolla saa esimerkiksi terveysneuvontaa, haavanhoitoa, ompeleiden poistoja ja rokotuksia. Tarvittaessa hoitaja ohjaa potilaan lääkärin vastaanotolle.

Kiireetön hoito on annettava määräajassa. Potilaan on virka-aikana saatava yhteys sosiaali- ja terveyskeskukseen välittömästi joko puhelimitse tai tulemalla itse paikalle. Soittopyyntöihin vastataan viipymättä, usein käytännössä saman päivän kuluessa.

Hoidon tarve saatetaan alustavasti arvioida jo puhelimessa, mutta kuitenkin aina saman vuorokauden aikana. Tarpeellinen hoito on järjestettävä kohtuullisessa ajassa, mikä tarkoittaa enintään 14 vuorokautta.

Palvelun toteuttaa

Pohjois-Karjalan hyvinvointialue – Siun sote

Palvelusta vastaa

Pohjois-Karjalan hyvinvointialue – Siun sote
Tekstistä vastaa: Pohjois-Karjalan hyvinvointialue – Siun sote
Päivitetty: 8.3.2024