suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Perusturvakuntayhtymä Akseli

Lääkärin tai hoitajan vastaanotto

  • Palvelu
  • 3 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Hoitajan vastaanotolle voi hakeutua oman arvion perusteella. Vastaanotolla voit saada terveysneuvontaa ja ohjausta elämäntapoihin kuten esimerkiksi verenpaine- diabetes-, astma- painonhallinta- ja ravitsemus- sekä tupakkavieroitusasioissa. Lisäksi hoitajan vastaanotolla selvitetään ja hoidetaan muisti- päihde- kuulo- ja rokotusasioita sekä annetaan haavanhoitoa. Tarvittaessa hoitaja ohjaa potilaan lääkärin vastaanotolle.

Lääkärivastaanotolle voi hakeutua hoitajan arvion perusteella, joka tehdään pääsääntöisesti puhelimitse. Kiireettömällä lääkärivastaanotolla arvioidaan ja selvitetään terveydentilaasi ja vointiasi koskevia asioita sekä järjestetään sairauksien hoitoa ja tutkimuksia.

Käytössämme on takaisinsoittojärjestelmä. Soittopyyntöihin vastataan viipymättä, käytännössä saman päivän aikana. Tarpeellinen hoito järjestetään asiasta riippuen kohtuullisessa ajassa, viimeistään kolmen kuukauden kuluessa.

Toimi näin

Lääkärin ja hoitajan vastaanotolle hakeudutaan puhelinasioinnin kautta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Lääkärinvastaanotolla vuosimaksu on 41,20 € ja käyntimaksu 20,60 €. Hoitajan vastaanotto on pääosin maksutonta, lukuun ottamatta painesukkahoitoa, josta maksu on 11,40€ / käynti.

Tausta ja lainsäädäntö

Hoitajan vastaanotolla saa esimerkiksi terveysneuvontaa, haavanhoitoa, ompeleiden poistoja ja rokotuksia. Tarvittaessa hoitaja ohjaa potilaan lääkärin vastaanotolle.

Kiireetön hoito on annettava määräajassa. Potilaan on virka-aikana saatava yhteys terveyskeskukseen välittömästi joko puhelimitse tai tulemalla itse paikalle. Soittopyyntöihin vastataan viipymättä, usein käytännössä saman päivän kuluessa.

Hoidon tarve saatetaan alustavasti arvioida jo puhelimessa, mutta viimeistään arvio tehdään kolmen arkipäivän kuluessa potilaan yhteydenotosta. Tarpeellinen hoito on järjestettävä kohtuullisessa ajassa, mikä tarkoittaa enintään kolmea kuukautta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPerusturvakuntayhtymä Akseli
Palvelusta vastaaPerusturvakuntayhtymä Akseli
Alue Masku, Mynämäki, Nousiainen
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Perusturvakuntayhtymä Akseli
Päivitetty: 1.12.2021