suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Lääkärin tai hoitajan vastaanotto

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Hoidon tarve arvioidaan joko puhelimessa tai käynnillä. Hoitaja ohjaa potilaan tarvittaessa joko lääkärin tai sairaanhoitajan vastaanotolle. Tarpeellinen hoito pyritään järjestämään kohtuullisessa ajassa, mikä tarkoittaa enintään kolmea kuukautta. Terveyskeskuksessa Pelkosenniemellä ja terveysasemalla Savukoskella on käytössä takaisinsoittojärjestelmä. Soittajan numero tallentuu automaattisesti jä ...

Toimi näin

Tausta ja lainsäädäntö

Hoitajan vastaanotolla saa esimerkiksi terveysneuvontaa, haavanhoitoa, ompeleiden poistoja ja rokotuksia. Tarvittaessa hoitaja ohjaa potilaan lääkärin vastaanotolle.

Kiireetön hoito on annettava määräajassa. Potilaan on virka-aikana saatava yhteys sosiaali- ja terveyskeskukseen välittömästi joko puhelimitse tai tulemalla itse paikalle. Soittopyyntöihin vastataan viipymättä, usein käytännössä saman päivän kuluessa.

Hoidon tarve saatetaan alustavasti arvioida jo puhelimessa, mutta viimeistään arvio tehdään kolmen arkipäivän kuluessa potilaan yhteydenotosta. Tarpeellinen hoito on järjestettävä kohtuullisessa ajassa, mikä tarkoittaa enintään kolmea kuukautta.

Palvelun toteuttaa

Pelkosenniemen-Savukosken kansanterveystyön kuntayhtymä

Palvelusta vastaa

Pelkosenniemen-Savukosken kansanterveystyön kuntayhtymä
Tekstistä vastaa: Pelkosenniemen-Savukosken kansanterveystyön kuntayhtymä
Päivitetty: 17.11.2022