suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Parkanon kaupunki

Lääkärin tai hoitajan vastaanotto

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Ota yhteyttä terveysasemaasi, kun sairastut, tarvitset terveys- tai ajokorttitodistusta, neuvoja tai kontrolliaikaa terveyteesi tai sairauteesi liittyen. Sairaanhoitajien ja lääkäreiden vastaanotoille on ajanvaraus. Ajanvarauksen yhteydessä sairaanhoitaja arvioi hoidon tarpeen ja kiireellisyyden. Terveysasemilla on käytössä takaisinsoittojärjestelmä. Kiireettömissä asioissa ma–pe klo 8–12 suosittelemme jonottamaan jättääksenne soittopyynnön takaisinsoittojärjestelmään. Teille soitetaan saman päivän aikana takaisin. Pyydämme välttämään uusia soittoyrityksiä, koska yksi soitto riittää jätettyänne numeronne järjestelmään. Sairaanhoitajien vastaanotoilla hoidetaan sekä pitkäaikaisia, että äkillisiä sairauksia, poistetaan ompeleita, annetaan erilaisia lääkepistoksia ja voidaan tarvittaessa kirjoittaa todistus/lausunto esim. nuha- tai vatsatautipotilaille. Hoitajiin voit olla yhteydessä kaikissa terveyteesi liittyvissä asioissa. Käytössä on hoitaja-lääkäri työparimalli ja pitkäaikais- ja monisairaille nimetään omahoitaja ja -lääkäri.

Tausta ja lainsäädäntö

Hoitajan vastaanotolla saa esimerkiksi terveysneuvontaa, haavanhoitoa, ompeleiden poistoja ja rokotuksia. Tarvittaessa hoitaja ohjaa potilaan lääkärin vastaanotolle.

Kiireetön hoito on annettava määräajassa. Potilaan on virka-aikana saatava yhteys terveyskeskukseen välittömästi joko puhelimitse tai tulemalla itse paikalle. Soittopyyntöihin vastataan viipymättä, usein käytännössä saman päivän kuluessa.

Hoidon tarve saatetaan alustavasti arvioida jo puhelimessa, mutta viimeistään arvio tehdään kolmen arkipäivän kuluessa potilaan yhteydenotosta. Tarpeellinen hoito on järjestettävä kohtuullisessa ajassa, mikä tarkoittaa enintään kolmea kuukautta.

Perustiedot

Palvelusta vastaaParkanon kaupunki
Alue Kihniö, Parkano
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Parkanon kaupunki
Päivitetty: 19.12.2019