suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Parkanon kaupunki

Lääkärin tai hoitajan vastaanotto

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Ota yhteyttä terveysasemaasi, kun sairastut, tarvitset terveys- tai ajokorttitodistusta, neuvoja tai kontrolliaikaa terveyteesi tai sairauteesi liittyen. Sairaanhoitajien ja lääkäreiden vastaanotoille on ajanvaraus. Ajanvarauksen yhteydessä sairaanhoitaja arvioi hoidon tarpeen ja kiireellisyyden. Terveysasemilla on käytössä takaisinsoittojärjestelmä. Kiireettömissä asioissa ma–pe klo 8–12 suositte ...

Toimi näin

Tausta ja lainsäädäntö

Hoitajan vastaanotolla saa esimerkiksi terveysneuvontaa, haavanhoitoa, ompeleiden poistoja ja rokotuksia. Tarvittaessa hoitaja ohjaa potilaan lääkärin vastaanotolle.

Kiireetön hoito on annettava määräajassa. Potilaan on virka-aikana saatava yhteys sosiaali- ja terveyskeskukseen välittömästi joko puhelimitse tai tulemalla itse paikalle. Soittopyyntöihin vastataan viipymättä, usein käytännössä saman päivän kuluessa.

Hoidon tarve saatetaan alustavasti arvioida jo puhelimessa, mutta kuitenkin aina saman vuorokauden aikana. Tarpeellinen hoito on järjestettävä kohtuullisessa ajassa, mikä tarkoittaa enintään 14 vuorokautta.

Palvelusta vastaa

Parkanon kaupunki
Tekstistä vastaa: Parkanon kaupunki
Päivitetty: 24.10.2022