suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Paimion-Sauvon kansanterveyskuntayhtymä

Lääkärin tai hoitajan vastaanotto

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Lääkärien ja hoitajien vastaanottoja on sekä Paimion että Sauvon terveysasemilla. Kun otat yhteyttä terveysasemalle, hoitaja arvioi aina ensin tilanteesi ja ohjaa sitten oikeaan hoitopaikkaan. Osa vastaanottoajoista on puolikiireellisiä aikoja, joita annetaan, jos hoitoa tarvitaan 1-2 viikon kiireellisyydellä. Kiireettömissä asioissa ja ennalta sovituissa määräaikaistarkastuksissa toivotaan yhteydenottoa hyvissä ajoin. Pitkäaikaissairauksien kohdalla toivomme, että reseptienuusinnat ja hoitotarviketilaukset hoidetaan mahdollisuuksien mukaan vastaanottokäyntien yhteydessä, jolloin voidaan paremmin arvioida kokonaishoitoa. Pitkäaikaissairauksien seuranta tapahtuu hoitosuunnitelman mukaisesti sekä hoitajan että lääkärin vastaanotolla ja käytössä on lääkäri - hoitaja -työparityöskentely sekä kutsujärjestelmä. Vastaanottoaikoja on pääsääntöisesti klo 8:00 -16:00.

Tausta ja lainsäädäntö

Hoitajan vastaanotolla saa esimerkiksi terveysneuvontaa, haavanhoitoa, ompeleiden poistoja ja rokotuksia. Tarvittaessa hoitaja ohjaa potilaan lääkärin vastaanotolle.

Kiireetön hoito on annettava määräajassa. Potilaan on virka-aikana saatava yhteys terveyskeskukseen välittömästi joko puhelimitse tai tulemalla itse paikalle. Soittopyyntöihin vastataan viipymättä, usein käytännössä saman päivän kuluessa.

Hoidon tarve saatetaan alustavasti arvioida jo puhelimessa, mutta viimeistään arvio tehdään kolmen arkipäivän kuluessa potilaan yhteydenotosta. Tarpeellinen hoito on järjestettävä kohtuullisessa ajassa, mikä tarkoittaa enintään kolmea kuukautta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPaimion-Sauvon kansanterveyskuntayhtymä
Palvelusta vastaaPaimion-Sauvon kansanterveyskuntayhtymä
Alue Paimio, Sauvo
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Paimion-Sauvon kansanterveyskuntayhtymä
Päivitetty: 2.7.2021