suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulunkaaren kuntayhtymä

Lääkärin tai hoitajan vastaanotto

  • Palvelu
  • 5 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Terveysasemilla on saatavilla lääkäreiden ja hoitajien vastaanottopalvelut.

Sairaanhoitoon kuuluvat hoitajan ja/tai lääkärin tekemä tutkimus ja hänen määräämänsä hoito. Potilaiden hoidosta vastaavat hoitajan ja lääkärin muodostamat työparit. Tutkimus ja hoito annetaan lähtökohtaisesti omalla terveysasemalla.

Päivystyspotilaiden lisäksi sairaanhoitajilla ja terveydenhoitajilla on omia vastaanottoja muun muassa seuraavia pitkäaikaissairauksia sairastaville potilaille: astma, diabetes, päihdeongelmat, reumasairaudet, muistisairaudet, sydän- ja verisuonisairaudet. Hoitajat tekevät myös ennaltaehkäiseviä terveystarkastuksia työttömille, vajaakuntoisille ja 75 vuotta täyttäville henkilöille.

Virka-ajan ulkopuolella lääkäripäivystyksestä vastaa Oulun seudun yhteispäivystys, 08 315 2655 (Ii, Pudasjärvi, Utajärvi ja Vaala) sekä Länsi-Pohjan keskussairaalan päivystys/akuuttiklinikka, 040 149 1340 (Simo).

Toimi näin

Voit ottaa yhteyttä vastaanotolle sähköisen ajanvarausjärjestelmän, omahoitopalvelun ja puhelinasiointikanavan kautta tai tulemalla paikan päälle terveysasemalle.

Kenelle ja millä ehdoin

Lääkärin ja hoitajan vastaanotolle ohjautuminen edellyttää aina hoidon tarpeen arviointia, jonka perusteella vastaanottoajan voi saada päivystyksenä, kiireellisenä tai kiireettömänä.

Palvelu on maksullinen.

Maksut perustuvat asiakasmaksuista annettuun lakiin ja asetuksiin.

Tausta ja lainsäädäntö

Hoitajan vastaanotolla saa esimerkiksi terveysneuvontaa, haavanhoitoa, ompeleiden poistoja ja rokotuksia. Tarvittaessa hoitaja ohjaa potilaan lääkärin vastaanotolle.

Kiireetön hoito on annettava määräajassa. Potilaan on virka-aikana saatava yhteys terveyskeskukseen välittömästi joko puhelimitse tai tulemalla itse paikalle. Soittopyyntöihin vastataan viipymättä, usein käytännössä saman päivän kuluessa.

Hoidon tarve saatetaan alustavasti arvioida jo puhelimessa, mutta viimeistään arvio tehdään kolmen arkipäivän kuluessa potilaan yhteydenotosta. Tarpeellinen hoito on järjestettävä kohtuullisessa ajassa, mikä tarkoittaa enintään kolmea kuukautta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaOulunkaaren kuntayhtymä
Palvelusta vastaaOulunkaaren kuntayhtymä
Alue Ii, Pudasjärvi, Simo, Utajärvi, Vaala
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Oulunkaaren kuntayhtymä
Päivitetty: 22.6.2021