suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulun kaupunki

Lääkärin tai hoitajan vastaanotto

 • Palvelu
 • Oulu
 • Julkinen palvelu

Kun sinulla on terveyteesi liittyviä ongelmia, saat apua lääkärin tai hoitajan vastaanotolta.

Jos sinulla on äkillinen ja kiireellistä hoitoa vaativa uusi tai uusiutunut vaiva, saat apua hoitajan akuuttivastaanotolta. Hoitaja arvioi tilanteesi ja pyytää tarvittaessa lääkärin vastaanotolle mukaan.

Jos asiasi ei ole kiireellinen, saat hoidon kiireettömällä vastaanotolla. Näitä asioita ovat muun muassa:

 • vastaanottoaika hoitosuunnitelman mukaiselle käynnille tai sovitulle seurantakäynnille sairauksien hoidossa (mm astma- ja diabeteshoitaja)
 • lakisääteinen lausunto tai todistus
 • lääkeinjektion pisto
 • aikuisten rokotus tai ompeleiden/hakasten poisto.

Saat apua alueesi puhelinneuvonnasta:

 • jos tarvitset neuvontaa tai arvioit asiasi ratkeavan puhelimitse
 • jos tarvitset kiireettömän vastaanottoajan
 • jos sairastat tarttuvaa tautia (esim. ripuli, vesirokko, influenssa)
 • jos sinulle on nimetty omahoitaja tai –lääkäri.

Toimi näin

Voit tulla akuuttivastaanotolle ilman ajanvarausta. Ota tullessasi eteisaulasta vuoronumero, jolla sinua kutsutaan vastaanotolle. Lapsille ja aikuisille on omat erilliset vastaanottojonot. Akuuttivastaanoton vuoronumeroiden jako lopetetaan tuntia ennen sulkemista, tarvittaessa aiemminkin.

Vaikka akuuttivastaanoton vuoronumeroiden jako on lopetettu, voit ottaa vuoronumeron hoidontarpeen arviointia varten. Jos tarvitset välittömästi hoitoa, pääset akuuttivastaanotolle.

Voit myös varata ajan akuuttivastaanotolle Oulun omahoidosta samalle päivälle itsellesi tai lapsellesi. Nettiajanvaraus on suljettu toistaiseksi koronavirusepidemian vuoksi. Varaa oma aika jokaiselle vastaanotolle tulevalle perheenjäsenelle. Ilmoittaudu automaatilla tullessasi vastaanotolle varaamallesi ajalle.

Halutessasi voit asioida myös toisen kuin oman hyvinvointikeskuksesi tai terveysasemasi akuuttivastaanotolla. Jatkohoito on kuitenkin aina omalla asemalla.

Hyvinvointikeskusten, neuvoloiden ja opiskeluterveydenhuollon asiakkaille on käytössä sairaanhoitaja chat-palvelu Oulun Omahoidossa. Keskustan alueella toimii ajanvarauksella Keskustan hyvinvointipiste, jossa on hoitajan vastaanotto ja INR-poliklinikka.

Sairaanhoitajan ajanvarauksellista vastaanottoa on normaalisti myös Rajakylän ja Höyhtyän Välkkeen hyvinvointipisteillä. Toiminta on suljettu toistaiseksi koronavirusepidemian vuoksi.

Kiireettömissä asioissa voit lähettää viestin sairaanhoitajille Oulun omahoidossa. Viestiisi vastataan yhden arkipäivän kuluessa. Voit myös soittaa alueesi ajanvaraus- ja neuvontapuhelimeen. Jätä tarvittaessa takaisinsoittopyyntö äänitetyn ohjeen mukaan ja sinulle soitetaan takaisin saman päivän aikana.

Pyydä lapsen (alle 10v.) hoitolomatodistus neuvolan neuvontanumerosta.

Henkeä uhkaavissa tilanteissa, soita hätänumeroon 112.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Katso asiakasmaksut linkistä "Sosiaali- ja terveyspalveluiden asiakasmaksut".

Tausta ja lainsäädäntö

Hoitajan vastaanotolla saa esimerkiksi terveysneuvontaa, haavanhoitoa, ompeleiden poistoja ja rokotuksia. Tarvittaessa hoitaja ohjaa potilaan lääkärin vastaanotolle.

Kiireetön hoito on annettava määräajassa. Potilaan on virka-aikana saatava yhteys terveyskeskukseen välittömästi joko puhelimitse tai tulemalla itse paikalle. Soittopyyntöihin vastataan viipymättä, usein käytännössä saman päivän kuluessa.

Hoidon tarve saatetaan alustavasti arvioida jo puhelimessa, mutta viimeistään arvio tehdään kolmen arkipäivän kuluessa potilaan yhteydenotosta. Tarpeellinen hoito on järjestettävä kohtuullisessa ajassa, mikä tarkoittaa enintään kolmea kuukautta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaOulun kaupunki
Palvelusta vastaaOulun kaupunki
Alue Oulu
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Oulun kaupunki
Päivitetty: 19.8.2021