suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Naantalin kaupunki

Lääkärin tai hoitajan vastaanotto

  • Palvelu
  • Naantali
  • Julkinen palvelu

Naantalin kaupungin terveyspalvelujen vastaanotoilla lääkärit tutkivat ja hoitavat oireitasi ja sairauksiasi. Hoitajien vastaanoton palveluita ovat mm. rokotukset ja haavanhoito sekä terveysneuvonta.

Hoidon tarpeesi arvioidaan pääsääntöisesti heti ensimmäisen yhteydenottosi yhteydessä ja lain mukaan viimeistään kolmantena päivänä yhteydenotostasi.

Naantalissa on käytössä omalääkärijärjestelmä. Sinulle nimetään omalääkäri, joka vastaa pääasiassa hoidostasi.

Toimi näin

Lääkärin ja hoitajan vastaanotot palvelevat ajanvarauksella. Varaa aikasi terveyskeskuksesta, terveysasemilta, terveydenhoitajalta, diabeteshoitajalta tai sairaanhoitajalta.

Kun saavut lääkärin tai hoitajan vastaanotolle, ilmoittaudu aulassa sijaitsevalla ilmoittautumisautomaatilla.

Kenelle ja millä ehdoin

Lääkäreiden ja hoitajien vastaanotot on tarkoitettu Naantalin asukkaille. Hoitoon pääsyn perusteena on terveydenhuollon ammattihenkilön toteama hoidon tarve.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Hoitajan vastaanotolla saa esimerkiksi terveysneuvontaa, haavanhoitoa, ompeleiden poistoja ja rokotuksia. Tarvittaessa hoitaja ohjaa potilaan lääkärin vastaanotolle.

Kiireetön hoito on annettava määräajassa. Potilaan on virka-aikana saatava yhteys terveyskeskukseen välittömästi joko puhelimitse tai tulemalla itse paikalle. Soittopyyntöihin vastataan viipymättä, usein käytännössä saman päivän kuluessa.

Hoidon tarve saatetaan alustavasti arvioida jo puhelimessa, mutta viimeistään arvio tehdään kolmen arkipäivän kuluessa potilaan yhteydenotosta. Tarpeellinen hoito on järjestettävä kohtuullisessa ajassa, mikä tarkoittaa enintään kolmea kuukautta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaNaantalin kaupunki
Palvelusta vastaaNaantalin kaupunki
Alue Naantali
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Naantalin kaupunki
Päivitetty: 28.9.2020