suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Mustasaaren kunta

Lääkärin tai hoitajan vastaanotto

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Sairaanhoidon vastaanotolla tehdään yleisiä sairaanhoitotoimenpiteitä, esimerkiksi huolehditaan haavanhoidosta ja tikkien poistosta, kirjoitetaan sairauslomatodistuksia, valmistellaan lääkärikäyntejä ja annetaan pistoksia ja joitakin rokotuksia. Yleensä sairaanhoidon vastaanotolle otetaan yhteyttä sellaisissa vaivoissa, jotka eivät vaadi välitöntä hoitoa ja jotka eivät siten ole kiireellisiä tai hengenvaarallisia.

Toimi näin

Ajanvaraus puhelinneuvonnan tai nettiajanvarauksen kautta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Hoitajan vastaanotolla saa esimerkiksi terveysneuvontaa, haavanhoitoa, ompeleiden poistoja ja rokotuksia. Tarvittaessa hoitaja ohjaa potilaan lääkärin vastaanotolle.

Kiireetön hoito on annettava määräajassa. Potilaan on virka-aikana saatava yhteys terveyskeskukseen välittömästi joko puhelimitse tai tulemalla itse paikalle. Soittopyyntöihin vastataan viipymättä, usein käytännössä saman päivän kuluessa.

Hoidon tarve saatetaan alustavasti arvioida jo puhelimessa, mutta viimeistään arvio tehdään kolmen arkipäivän kuluessa potilaan yhteydenotosta. Tarpeellinen hoito on järjestettävä kohtuullisessa ajassa, mikä tarkoittaa enintään kolmea kuukautta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaMustasaaren kunta
Palvelusta vastaaMustasaaren kunta
Alue Mustasaari, Vöyri
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Mustasaaren kunta
Päivitetty: 10.6.2020