suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kuopion kaupunki

Lääkärin tai hoitajan vastaanotto

  • Palvelu
  • Kuopio
  • Julkinen palvelu

Jokaisella kuopiolaisella on hoitotiimi, joka määräytyy automaattisesti asukkaan kotiosoitteen perusteella. Hoitotiimin lääkäreille ja hoitajille varataan aika puhelimitse, hoitajien puhelintuntien aikana. Puhelintuntien ajankohdat löytyvät terveysasemien yhteydestä. Puhelusta ja jonotusajasta menee normaali oman operaattorin sopimuksen mukainen puhelumaksu.

Kun soitat tiimisi puhelinnumeroon, saat hoito-ohjeet tai sinulle varataan aika hoitajan tai lääkärin vastaanotolle.

Tiimihoitajilla on myös omia vastaanottoja. Monet säännölliset seurantakäynnit hoituvat hoitajan vastaanotoilla. Lisäksi hoitajat muun muassa hoitavat haavoja ja poistavat ompeleita, kirjoittavat sairaus- ja hoitolomatodistuksia ja valmistelevat reseptien uusimiset. Hammashoidon ajanvarauksen tiedot löytyvät suun ja hampaiden hoidon ajanvaraus -sivuilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Hoitajan vastaanotolla saa esimerkiksi terveysneuvontaa, haavanhoitoa, ompeleiden poistoja ja rokotuksia. Tarvittaessa hoitaja ohjaa potilaan lääkärin vastaanotolle.

Kiireetön hoito on annettava määräajassa. Potilaan on virka-aikana saatava yhteys terveyskeskukseen välittömästi joko puhelimitse tai tulemalla itse paikalle. Soittopyyntöihin vastataan viipymättä, usein käytännössä saman päivän kuluessa.

Hoidon tarve saatetaan alustavasti arvioida jo puhelimessa, mutta viimeistään arvio tehdään kolmen arkipäivän kuluessa potilaan yhteydenotosta. Tarpeellinen hoito on järjestettävä kohtuullisessa ajassa, mikä tarkoittaa enintään kolmea kuukautta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKuopion kaupunki
Palvelusta vastaaKuopion kaupunki
Alue Kuopio
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kuopion kaupunki
Päivitetty: 22.1.2020