suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Keusote

Lääkärin tai hoitajan vastaanotto

  • Palvelu
  • 6 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Terveysasemalla voit asioida hoitajan tai lääkärin etä- tai läsnävastaanotoilla. Ottaessasi yhteyttä vastaanotolle, sairaanhoitaja tekee sinulle hoidontarpeen arvion. Hoitosi alkaa heti yhteydenotostasi. Ensimmäisen yhteydenottosi yhteydessä saat oman hoitovastaavan. Jatkossa asioit oman hoitovastaavasi kanssa. Äkillisissä tuki ja liikuntaelinoireissa voimme ohjata sinut hoidontarpeen arvion perusteella fysioterapian suoravastaanotolle. Fysioterapeutit ovat saaneet lisäkoulutuksen tutkimuksen tekemiseen sekä kipua lievittävien ja liikkumista helpottavien ohjeiden antamiseen.

Toimi näin

Henkeä uhkaavissa hätätilanteissa SOITA 112.

Asioi ensisijaisesti oman hoitovastaavasi kanssa sähköisessä asiointipalvelussa tai puhelimitse arkisin klo 8 – 15. Mikäli sinulla ei ole omaa hoitovastaavaa, ota yhteyttä Nettipalvelussa tai soita lääkärin ja hoitajan keskitettyyn puhelinpalvelu, avoinna joka päivä klo 8 – 20, klo 16 – 20 yhteydenotot vain kiireellisissä asioissa.

Kiireellisessä hoidon tarpeessa ilta- ja yöaikaan (klo 20-8) soita Päivystysapuun 116117. Soita aina ennen päivystykseen hakeutumista.

Kenelle ja millä ehdoin

Terveydenhoitoa saat kuntalaisena terveysasemalla, joka määräytyy kotiosoitteen mukaan. Se on ensisijainen hoitopaikka, kun sairastut. Olet oikeutettu valitsemaan kiireettömäksi hoitopaikaksesi myös jonkin toisen terveysaseman erillisellä hakemuksella, joka löytyy kotisivuiltamme. Vähimmäisaika terveysaseman vaihdolle on yksi vuosi. Kiireetöntä hoitoa on annettava kolmen kuukauden määräajassa.

Kiireellistä hoitoa saat kaikilla terveysasemilla asuinpaikastasi huolimatta. Kiireelliseen hoitoon on päästävä viipymättä.

Palvelu on maksullinen.

Terveyskeskusmaksu on voimassa kalenterivuoden.

Maksut peritään vain yli 18-vuotiailta.

Lääkärin käyntimaksu 20,60 € (peritään kolmelta käynniltä).

Lääkärin päivystysvastaanotto (arkisin klo 20–08, la-su ja pyhäpäivät) 28,30 € (jokaiselta käynniltä).

Etälääkärin vastaanotto 17,30 €.

Hoitajan käyntimaksu 11,40 € (peritään kolmelta käynniltä).

Hoitajan päivystysmaksu (arkisin klo 20-08, la-su, pyhäpäivät) 11,40 € (joka käynniltä).

Peruuttamatta jätetty käyntiaika lääkärin vastaanotoista 50,80 €.

Tausta ja lainsäädäntö

Hoitajan vastaanotolla saa esimerkiksi terveysneuvontaa, haavanhoitoa, ompeleiden poistoja ja rokotuksia. Tarvittaessa hoitaja ohjaa potilaan lääkärin vastaanotolle.

Kiireetön hoito on annettava määräajassa. Potilaan on virka-aikana saatava yhteys terveyskeskukseen välittömästi joko puhelimitse tai tulemalla itse paikalle. Soittopyyntöihin vastataan viipymättä, usein käytännössä saman päivän kuluessa.

Hoidon tarve saatetaan alustavasti arvioida jo puhelimessa, mutta viimeistään arvio tehdään kolmen arkipäivän kuluessa potilaan yhteydenotosta. Tarpeellinen hoito on järjestettävä kohtuullisessa ajassa, mikä tarkoittaa enintään kolmea kuukautta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKeusote
Palvelusta vastaaKeusote
Alue Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Tuusula
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Keusote
Päivitetty: 17.11.2021