suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hämeenkyrön kunta

Lääkärin tai hoitajan vastaanotto

  • Palvelu
  • Hämeenkyrö
  • Julkinen palvelu

Alue

Hämeenkyrö
Palvelun kieli: suomi

Kiireettömillä ajanvarausvastaanotoilla hoidetaan muita kuin kiireellisiä tai äkillisiä terveydentilaan liittyviä sairauksia. Lääkäreiden ajanvarausvastaanotto toimii arkisin klo 8- 16 puhelinajanvarauksen tai hoidon tarpeen arvioinnin kautta. Verenpaineen Holter-seurantaan, uniapneatutkimukseen, UVB-valohoitoon ja siedätyshoitoon pääsee lääkärin lähetteellä ajanvarausvastaanoton kautta.

Sairaanhoitajan vastaanotolle voi hakeutua äkillisissä sairauksissa, jotka vaativat hoidon tarpeen arvioinnin ja/tai lyhytaikaisen sairausloman, kuten esim. flunssa ja vatsatauti. Sairaanhoitajan vastaanotolla saa ohjausta ja neuvontaa terveydentilaa koskevissa kysymyksissä sekä voidaan suorittaa pienimuotoisia toimenpiteitä kuten esimerkiksi korvahuuhtelut, ompeleiden poistot ja erilaisten injektioiden antaminen.

Hämeenkyrön terveyskeskuksessa on erikseen haavahoitajan, diabeteshoitajan, sydänhoitajan ja inr-hoitajan vastaanotot ajanvarauksella.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Sairaanhoitajan vastaanotto on maksuton. Lääkärin vastaanotosta peritään käyntimaksu.


Tausta ja lainsäädäntö

Hoitajan vastaanotolla saa esimerkiksi terveysneuvontaa, haavanhoitoa, ompeleiden poistoja ja rokotuksia. Tarvittaessa hoitaja ohjaa potilaan lääkärin vastaanotolle.

Kiireetön hoito on annettava määräajassa. Potilaan on arkena päiväsaikaan saatava yhteys terveyskeskukseen välittömästi joko puhelimitse tai tulemalla itse paikalle. Soittopyyntöihin vastataan viipymättä, käytännössä saman päivän kuluessa.

Hoidon tarve saatetaan alustavasti arvioida jo puhelimessa, mutta viimeistään arvio tehdään kolmen vuorokauden kuluessa potilaan yhteydenotosta. Tarpeellinen hoito on järjestettävä kohtuullisessa ajassa, mikä tarkoittaa enintään kolmea kuukautta.


Palvelun toteuttaa: 
Hämeenkyrön kunta