suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hämeenkyrön kunta

Lääkärin tai hoitajan vastaanotto

  • Palvelu
  • Hämeenkyrö
  • Julkinen palvelu

Kiireettömillä ajanvarausvastaanotoilla hoidetaan muita kuin kiireellisiä tai äkillisiä terveydentilaan liittyviä sairauksia. Lääkäreiden ajanvarausvastaanotto toimii arkisin klo 8- 16 puhelinajanvarauksen tai hoidon tarpeen arvioinnin kautta. Verenpaineen Holter-seurantaan, uniapneatutkimukseen, UVB-valohoitoon ja siedätyshoitoon pääsee lääkärin lähetteellä ajanvarausvastaanoton kautta.

Sairaanhoitajan vastaanotolle voi hakeutua äkillisissä sairauksissa, jotka vaativat hoidon tarpeen arvioinnin ja/tai lyhytaikaisen sairausloman, kuten esim. flunssa ja vatsatauti. Sairaanhoitajan vastaanotolla saa ohjausta ja neuvontaa terveydentilaa koskevissa kysymyksissä sekä voidaan suorittaa pienimuotoisia toimenpiteitä kuten esimerkiksi korvahuuhtelut, ompeleiden poistot ja erilaisten injektioiden antaminen.

Hämeenkyrön terveyskeskuksessa on erikseen haavahoitajan, diabeteshoitajan, sydänhoitajan ja inr-hoitajan vastaanotot ajanvarauksella.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Sairaanhoitajan vastaanottosairaanhoitajakäynti (maksua ei peritä päihde- ja mielenterveysasiakkailta eikä ennaltaehkäisevän terveydenhoidon käynnistä)

Maksu peritään kolmelta ensimmäiseltä lääkärikäynniltä ja yhdeltä

sairaanhoitajakäynniltä samassa terveyskeskuksessa kalenterivuoden aikana.

Tausta ja lainsäädäntö

Hoitajan vastaanotolla saa esimerkiksi terveysneuvontaa, haavanhoitoa, ompeleiden poistoja ja rokotuksia. Tarvittaessa hoitaja ohjaa potilaan lääkärin vastaanotolle.

Kiireetön hoito on annettava määräajassa. Potilaan on virka-aikana saatava yhteys terveyskeskukseen välittömästi joko puhelimitse tai tulemalla itse paikalle. Soittopyyntöihin vastataan viipymättä, usein käytännössä saman päivän kuluessa.

Hoidon tarve saatetaan alustavasti arvioida jo puhelimessa, mutta viimeistään arvio tehdään kolmen arkipäivän kuluessa potilaan yhteydenotosta. Tarpeellinen hoito on järjestettävä kohtuullisessa ajassa, mikä tarkoittaa enintään kolmea kuukautta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHämeenkyrön kunta
Palvelusta vastaaHämeenkyrön kunta
Alue Hämeenkyrö
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hämeenkyrön kunta
Päivitetty: 20.11.2019