suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hailuodon kunta

Lääkärin tai hoitajan vastaanotto

  • Palvelu
  • Hailuoto
  • Julkinen palvelu

Lääkäri on paikalla Hailuodossa pääsääntöisin maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin. Mikäli lääkäri ei ole paikalla, Hailuodon terveyskeskuksen hoitaja tekee hoidontarpeen arvioinnin ja ohjaa potilaan tarvittaessa virka-aikana Terveystalo Oulun yksikön yleislääkärille, Albertinkatu 16, 90100 Oulu. Terveystalolla päivystysasiointi tapahtuu ainoastaan hoitajan varaamalla ajalla.

Hoitajan vastaanotto ilman ajanvarausta on maanantaina, tiistaina ja torstaina klo 9.00-10.00 sekä keskiviikkona klo 14.00-15.00. Vastaanotot ovat tarkoitettu mm. reseptien ja todistusten haku-ajoiksi, hoidon tarpeen arviointiin, sairaslomien hakuun ja yleiseen neuvontaan. Kaikkina muina aikoina asiointi terveyskeskuksessa on vain ajanvarauksella.

Tausta ja lainsäädäntö

Hoitajan vastaanotolla saa esimerkiksi terveysneuvontaa, haavanhoitoa, ompeleiden poistoja ja rokotuksia. Tarvittaessa hoitaja ohjaa potilaan lääkärin vastaanotolle.

Kiireetön hoito on annettava määräajassa. Potilaan on virka-aikana saatava yhteys terveyskeskukseen välittömästi joko puhelimitse tai tulemalla itse paikalle. Soittopyyntöihin vastataan viipymättä, usein käytännössä saman päivän kuluessa.

Hoidon tarve saatetaan alustavasti arvioida jo puhelimessa, mutta viimeistään arvio tehdään kolmen arkipäivän kuluessa potilaan yhteydenotosta. Tarpeellinen hoito on järjestettävä kohtuullisessa ajassa, mikä tarkoittaa enintään kolmea kuukautta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHailuodon kunta
Palvelusta vastaaHailuodon kunta
Alue Hailuoto
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hailuodon kunta
Päivitetty: 19.5.2020