suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä

Lääkärin tai hoitajan vastaanotto

  • Palvelu
  • 5 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän alueella hoitajan ja lääkärin kiireelliset ja kiireettömät vastaanotot tapahtuvat virka-aikana ajanvarauksella viidellä terveysasemalla (Forssan pääterveysasema, Humppilan terveysasema, Jokioisten terveysasema, Tammelan terveysasema, Ypäjän terveysasema).

Ottaessasi yhteyttä terveysasemalle, tehdään aina hoidon tarpeen arviointi. Se on lakisääteistä toimintaa, jossa arvioimme missä ja milloin sinua voitaisiin parhaiten auttaa. Kerrothan kysyjälle asiasi. Olemme vaitiolovelvollisia.

Tarkistamme myös henkilötiedot: osoite, puhelin, ammatti ja lähiomainen. Nämä tiedot ovat tärkeitä kun odotat vastausta sinusta tehtyyn lähetteeseen, erilaisissa todistuksissa etenkin Kelassa tai hätätilanteessa, kun omaiseesi täytyy saada yhteys. Olethan myös itse aloitteellinen näissä asioissa, korjaamme muuttuneita tietojasi mielellämme.

Tietosuojan turvaamiseksi pyydämme käyttämään Kelakorttia asioidessa ja antamaan muille paikan päällä asioiville asiointirauhan.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

http://www.fshky.fi/palvelut/terveyspalvelut/asiakasmaksut/perusterveydenhuolto/

Tausta ja lainsäädäntö

Hoitajan vastaanotolla saa esimerkiksi terveysneuvontaa, haavanhoitoa, ompeleiden poistoja ja rokotuksia. Tarvittaessa hoitaja ohjaa potilaan lääkärin vastaanotolle.

Kiireetön hoito on annettava määräajassa. Potilaan on virka-aikana saatava yhteys terveyskeskukseen välittömästi joko puhelimitse tai tulemalla itse paikalle. Soittopyyntöihin vastataan viipymättä, usein käytännössä saman päivän kuluessa.

Hoidon tarve saatetaan alustavasti arvioida jo puhelimessa, mutta viimeistään arvio tehdään kolmen arkipäivän kuluessa potilaan yhteydenotosta. Tarpeellinen hoito on järjestettävä kohtuullisessa ajassa, mikä tarkoittaa enintään kolmea kuukautta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaForssan seudun hyvinvointikuntayhtymä
Palvelusta vastaaForssan seudun hyvinvointikuntayhtymä
Alue Forssa, Humppila, Jokioinen, Tammela, Ypäjä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä
Päivitetty: 6.10.2020