suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä

Lääkärin tai hoitajan vastaanotto

  • Palvelu
  • 5 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän alueella hoitajan ja lääkärin kiireelliset ja kiireettömät vastaanotot tapahtuvat virka-aikana ajanvarauksella viidellä terveysasemalla (Forssan pääterveysasema, Humppilan terveysasema, Jokioisten terveysasema, Tammelan terveysasema, Ypäjän terveysasema).

Jos Sinulla on yksittäinen oire tai terveysongelma, niin voit tehdä oirearvioin Omaolo-palvelussa. Palvelusta saa ohjeet, reseptin ja ehkä jopa ajanvarauksen.

Jos tarvitset lääkärin tai hoitajan vastaanotolle ajan, vastaanottojen ajanvaraus alkaa arkisin klo 8.00.

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymässä on käytössä takaisinsoittojärjestelmä. Kun soitat ajanvaraukseen, kuuntele tiedote ja toimi annettujen ohjeiden mukaan. Hoitaja soittaa takaisin ja tekee hoidon tarpeen arvioinnin. Kerro hoitajalle asiasi. Asiasi hoidetaan luottamuksellisesti.

Tarkistamme puhelussa myös henkilötietosi: osoite, puhelinnumero ja lähiomainen. Olethan myös itse aloitteellinen ilmoittamaan, jos henkilötietosi ovat muuttuneet.

Yhteystiedot ovat tärkeitä jatkohoidon takia erityisesti kun odotat vastausta sinusta tehtyyn lähetteeseen, lääkärin tekemää todistusta, hätätilanteessa tai kun omaiseesi täytyy saada yhteys.

Tietosuojan turvaamiseksi pyydämme sinua käyttämään Kelakorttia asioidessasi vastaanotolla ja antamaan muille paikan päällä asioiville asiointirauhan.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

http://www.fshky.fi/palvelut/terveyspalvelut/asiakasmaksut/perusterveydenhuolto/

Tausta ja lainsäädäntö

Hoitajan vastaanotolla saa esimerkiksi terveysneuvontaa, haavanhoitoa, ompeleiden poistoja ja rokotuksia. Tarvittaessa hoitaja ohjaa potilaan lääkärin vastaanotolle.

Kiireetön hoito on annettava määräajassa. Potilaan on virka-aikana saatava yhteys terveyskeskukseen välittömästi joko puhelimitse tai tulemalla itse paikalle. Soittopyyntöihin vastataan viipymättä, usein käytännössä saman päivän kuluessa.

Hoidon tarve saatetaan alustavasti arvioida jo puhelimessa, mutta viimeistään arvio tehdään kolmen arkipäivän kuluessa potilaan yhteydenotosta. Tarpeellinen hoito on järjestettävä kohtuullisessa ajassa, mikä tarkoittaa enintään kolmea kuukautta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaForssan seudun hyvinvointikuntayhtymä
Palvelusta vastaaForssan seudun hyvinvointikuntayhtymä
Alue Forssa, Humppila, Jokioinen, Tammela, Ypäjä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä
Päivitetty: 24.5.2022