suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Lääkärin ja hoitajan vastaanotot

  • Palvelu
  • 3 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Terveysasemien lääkäreiden ja hoitajien vastaanotot palvelevat terveyteen ja sairaanhoitoon liittyvissä asioissa. Päivystyksellisissä asioissa palvelee päivystys ympäri vuorokauden.

Lääkärin vastaanotolla hoidetaan

  • päivystykselliset sairaudet (tulehdukset, äkilliset kiputilat ja sairaudet)
  • määräaikaistarkastukset (esim. diabetes, sydän- ja verenpainetauti, astma)
  • todistukset ja lausunnot
  • ...

Toimi näin

Hyödynnä hoidon tarpeen arvioinnissa Omaolo-palvelun oirearvioita.

Ajanvaraus vastaanotoille puhelimitse tai käymällä paikan päällä. Fysioterapeutin ja sairaanhoitajan kiireettömälle vastaanotolle voi varata ajan myös verkkoasioinnin kautta.

Fysioterapian suoravastaanotolle tule paikan päälle hyvissä ajoin ennen varatun ajan alkamista, jotta ehdit täyttämään esitietokaavakkeen.

Tausta ja lainsäädäntö

Hoitajan vastaanotolla saa esimerkiksi terveysneuvontaa, haavanhoitoa, ompeleiden poistoja ja rokotuksia. Tarvittaessa hoitaja ohjaa potilaan lääkärin vastaanotolle.

Kiireetön hoito on annettava määräajassa. Potilaan on virka-aikana saatava yhteys sosiaali- ja terveyskeskukseen välittömästi joko puhelimitse tai tulemalla itse paikalle. Soittopyyntöihin vastataan viipymättä, usein käytännössä saman päivän kuluessa.

Hoidon tarve saatetaan alustavasti arvioida jo puhelimessa, mutta kuitenkin aina saman vuorokauden aikana. Tarpeellinen hoito on järjestettävä kohtuullisessa ajassa, mikä tarkoittaa enintään 14 vuorokautta.

Palvelun toteuttaa

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä

Palvelusta vastaa

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä
Tekstistä vastaa: Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä
Päivitetty: 20.2.2023